[正視聽] 唔好以為區議會冇用

590 回覆
459 Like 23 Dislike
好多和理非琴晚出唔到黎
點都要比個地方佢地做野
區議會就係佢地接力既好地方
區選零風險零成本
大家落一落街就得
何樂而不為?
光復到區議會四年内一定要各區狗縮整d野煩鳩班狗
有咩星期6 先講啦
反正你投邊個都決定左
年輕人投票率well below average會唔會係種票造出嚟既差距嚟
雙管齊下, 勇武手足外面盡做, 和理非金錢支援, 黃絲建制手足就做政治支援, 多一個都係多, 少一個都係少.
有可能, 但係立法會就冇呢件事.

我地呢team人查過數據, 2016年立法會年輕人投票率~55%, 老果啲平址60%. 個差距冇咁大。
唔會,因為我身透好多朋友真係唔投,係近排先覺醒左
但佢地又未勇到做前線既地步,所以點都要比個地方佢地出下力
星期四要停所有行動?
俾人拉咗入去投唔到票
都係果句 無用還無用 都要出嚟投 贏比佢睇
如果冇用
對家點解要搶
肯撚定要又投
好睇各位手足信唔信我地呢team人既統計, 有跟開我post既都知我地上次做立法會數據講左比大家聽個贏既機率有幾大. 今次區選係黃金機會, 原則上大家盡做就一定有得贏
大家可能唔知
區議會好值錢架
我地每搶一席,對家就無左一千萬資源
如果我地全滅建制,對家唔見左幾十億架
Excat7ly 當初6-7月係咁叫人做選民就係想用區議會做平台去發聲,無理由依家叫人罷選。 咩方法都應該試,縱然有啲泛民係幾惡頂
調翻轉講
係唔係指邊個區議員冇捐過糧就係食人血饅頭先?
我會建議三樣野

1. 響合符選舉條例下盡量幫民主派助選。一定要係合符條例, 唔係一陣大家幫人宣傳, 個當選人會因為遺漏申報選舉開支而被DQ

2. 一定要早起身。我地要有星期日版既黎明行動, 要有三批人
(A) 投票撚, 入去投票就得
(B) 監票撚, 夜晚睇住土共唔好比佢換票箱
(C) 斥侯撚, 望住自己選區附近有冇旅遊巴落車, 有冇掌心雷, 有冇民建聯外圍組織搞exit poll

3. 要含撚. 無論果區係邊個出嚟選, 泛民又好本土又好熱狗又好, 含撚投。泛民本土熱狗最多係出賣你, 土共係想謀殺你。
其實區議會根本係黃色經濟圈入面有重要位置,如果區議員係黃,搞活動用黃嘅承辦商係好正常嘅事
呢頭又話要五大訴求 雙普選 轉個頭又呃自己可以控制小圈子選舉結果
唔需要強求人地捐糧. 你要人地做既係開啲助理位去請番被補手足, 呢點比捐錢更有用, 而又唔會傷到手足既尊嚴
但我哋有幾百人俾人挾持喺polyu
同埋有好多係中學生,冇得投
情況唔係想象中樂觀
老實講, 按照我地既modelling, 原則上贏曬立法會35席+區議會過半不是夢。大家想像下, 下任行政長官竟然係e.g. 毛EE, 咁都幾好笑。兩步做, 冇咩比上到位同時維持到地區力量更好.

呢幾日忍下,等過咗區選先

塞鐵裝修定贏區選,邊樣先可以令我地更接近目標?
傷亡被捕愈來愈多,我地要救手足就忍呢幾日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞