[正視聽] 唔好以為區議會冇用

590 回覆
459 Like 23 Dislike
被補人士係有得投票既, 呢樣唔使擔心. 不過狗屋入面會唔會造假就又一件事
其實選舉呢個行動係有用,因為可以比你用票去反對政府,但無用既係選出黎果d人係呢個制度底下係無用既,所以搞清楚,選舉呢個動作係好有象徵意義,但唔好ff選舉贏左d人可以幫到你做咩。同埋到左呢一刻,唔好再食人血饅頭,要贏就自然會贏,唔好再消費香港人
唔係忍, 而係表面上用「選區選」去為勇武手區爭取時間療傷

你諗下咁多手足又爆頭, 又斷手斷腳, 短期內(1-3日) 我地冇作戰能力, 而且而家軍心渙散, 大家只可以用另一樣野轉移視線。

事實上理大之殤對於勇武手足可以話係當頭棒喝。
唔好諗住選贏會點, 選輸會點, 而係諗下做咩可以幫到手足.

盡做, in any means necessary.
律師都唔俾見,會有得投票?
班狗根本無視一切法律,已經信唔過狗
咁亦唔係一炮get rid 左區選既藉口

入面既手足投唔到, 就響出面搵多位平時唔投票既手足幫佢投。投贏一個區多一個區, 投輸亦認識到果區既手足, 下次行動會有用。
無人話無用
咪話左你知贏左都無用,只係有象徵意義,如果你唔企出黎,呢個意義永遠都只係象徵式
推區議戰
用選舉投走建制派!
等於公投 。。。
連登既風氣相當唔好, 黎明行動既必要條件係

1. 手足要夠多, 體現出係有民意基礎而唔係獨狼玩恐怖主義
2. 要好早做, 但係呢個禮拜我地戰力近乎打光
3. 要以快打慢, 但係而家土共招埋支那人落嚟扮支持香港政府嚟清場.

我唔知區選贏唔贏到, 但係一成不變一定輸.
總之有得選就call行馬去投票,嗰啲10萬蚊一個單車位嘅工程真係建制藍屍公司嘅fat fat水源,唔停咗佢唔掂
體制內既自己人愈多, rebellion 既力度就愈大. 相反體制外既手足愈多, 戰鬥力就愈高. 一定唔可以只用其中一個方法。以前民主派只係響體制內做野結果比人響體制內搞掂, 而2012年開始用體制外方法去到今日勇武到左樽頸。我地自己都要痛定思痛下一步咁做, 咁點解唔試下雙管齊下?
人會自我懷疑既,就算係象徵既野都會
當班和理非見區選票數咁低輸左就會懷疑自己係咪咁得人心
同理,班淺藍都一樣
想贏就要做統戰同心戰
我果區原本就係泛民
上次都大勝
今次要做嘅係咪谷高得票率?
屌你老母過幾日就選, 呢家先講會唔會遲得滯,
我真心唔明吹區選無用既人乜野心態,
明明中立票最要爭取, 就偏偏早個星期玩堵路同攬炒,
明明塞遲一兩個星期條紅隧唔撚會走左架下麻?
呢幾日仲要火魔放題,
對家真係多謝晒你地.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞