[正視聽] 唔好以為區議會冇用

590 回覆
459 Like 23 Dislike
其實投票咁撚簡單都唔去做,仲講咩光復香港
勇武唔敢,和理非又懶,最低限度都要去投票

仲有班白票,投建制攬炒撚,呢班肯定係鬼
由16年立會已經話要攬炒,依家攬炒咗未?
話靠投票攬炒的,唔該死埋一邊。
係, 同埋有建制身份, 可以玩聲明黨。港澳辦出份聲明, 你可以屌染佢. 港共發份聲明, 你又可以屌柒佢。位愈多, 效果愈好, 最好學人民日報日日屌, 秒秒屌, 咩都屌。
橫掂大家依家冇咩方向, 先推好區選
唔好再俾港共控制各區議會, 為所欲為
講多次, 唔係課金, 而係比到就業機會
授人以魚不如授人以漁.
未贏之前 咩方法都要試
包括原有嘅制度
agger
你覺得無用
建制就好想要呢條水喉
咁梗係拎左返黎先算啦
敵人想要既我地就唔比
一齊買藍絲「I love HK」衫去投票, 口投DAB 實投泛民
民主派如果真心想贏 就多啲宣傳dioxin & cyanide 問題 藍絲和廢老都係自私的 只有直接影響他們健康才會同政府割蓆 真心大搞兩天宣傳 廢老實怕 不會投建制

區議會仲有用過立法會
呢兩星期狂輸民意
我希望入嚟支持既手足, 都幫手出去開post講.
想問依家泛民區議員/立法會議員用左幾多資源幫前線?
黎緊呢幾日唔可以再俾狗拉 冇得去投
唔好以為區會無用
我認同
但唔好講到區會咁有用
好撚嘔心
冇真係輸咁多, 唔使擔心. 理大之殤救其實番唔少同情分, 同埋比好多人睇到港共係真係打橫嚟
有冇用係睇人, 唔係睇個位
盡投, 唔好有太大期望, 爭取被補手足做到議員助理.
今星期請暫停過激活動,留返有用之軀去投票,比人扣留48就笨柒左

區會只係拎資源
但唔好講到可以用黎體制內改革
係改到就唔洗雨傘2014 反送中2019
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞