[正視聽] 唔好以為區議會冇用

590 回覆
459 Like 23 Dislike
屋企人以往都唔投票
上幾個月幫佢係FB Follow 立場同蘋果
呢幾日係咁話要投票行使公民權利
所以唔好睇少5/60歲又上唔到前線嘅人
6月9日之前夠話和平遊行無用, 鬼有人知會香港後來會發展成咁既局面
所以莫以善小而不為, 根本多你一個真係好多.
睇翻表決記錄啦,有d惡法同大白象,泛民都有份支持通過,加上而家可以緊急法,有咩通過唔到呀請問?
既然你咁認真
咁我同你拆下
第4屆唐唐有285票
第5屆曾俊華係365票
大概可以知道1200入面純商界唔聽中共支笛的可以有300票左右

泛民的票比盡係今年區會大贏
唔再拎其他界別的票都只有100票

姐係首先係要大勝之後拎100界本身的票源
之後係商界到盡搵300票或者用政治訴求交換商界果個人去硬撼中共心目中的候選人

假設上面條件成立
姐係仲要係中共掌握的800票入拎拎多200票先可以做皇
咁到抵泛民點拎到呢到200票呢?
正視聽
裹應外合
屌你老母,如果你班後生肯將區選當係立選咁投,一定贏
班後生過左傘運之後2015年區選都可以得35%投票率,相反廢老有成55%
真係唔知你班廢青發生乜撚野事
訓馬路啲咁高成本既野都肯做,就係投票唔撚肯
究竟廢青諗緊乜?
立選後生投票率同廢老相若,結果總票數係泛民高過建制的,咁多年都係
今年你班後生投票率唔過七成,咪撚再同人講抗爭
輸左即等同向西方國家宣告:我地香港人想要中共獨裁統治,支持警察先姦後殺,我地唔係你盟友,唔撚使你幫,咁撚樣大概可以返屋企訓覺
阻你地少少時間 有關選舉問題可以睇以下post

0成本截斷建制藍絲收入 (下)
https://lih.kg/1742026
PISH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞