一人一句男女朋友最傷你的話

517 回覆
68 Like 3 Dislike
出去叫雞d雞仲乾淨過你

對方話:你付出咁多都都唔會得到你想要既
愈容易得到既我愈唔會珍惜(話緊我)
就算我ex有第二個 而且斷哂聯絡都淨係愛佢

唉 啲hurt人既事同話 唔講都講左 唔做都做埋
前塵往事 我已經睇得好開 最後一句 算啦 唉
冷戰緊 未分手 諗住去佢屋企哄佢 比驚喜佢 點知見撚到佢同第條仔落黎
我 : 我係佢男朋友窩
女 : 下 但係我地分左手啦窩
頭也不會行走左
放過我ok?
不壞不愛系列
我而家同你一齊已經冇左以前同ex要生要死既感覺

有人贏到我呢句我乜撚都得

冇人要同你玩鬥慘大賽呀
靜啦
好彩A0冇人可以傷到我
冇所謂啦
我唔係睇你唔起,但女人青春係一場賭注,唔能夠賭係唔確定既人身上......

其實依件事真係sad but true
我依家個女朋友大我三年
佢真係賭係我身上
如果我唔爭氣,自己都養唔掂
佢可能真係會要養番我轉頭
始終我岩岩踏入社會,佢已經做左幾年野
所以如果佢搵到一個有能力,比我更好既
我情願佢離開我,去搵依個人
咁樣對佢會更好

Sad but true 有啲說話真係入心入肺!難聽過粗口

我都聽過一句,條女話:女人青春有限,我唔係好等得好耐架昨!呢句說話咩意思? 你隨口up都好,但真係 係逼我求婚定點勁樣呢?始終大家岩岩開始事業

我反而覺得
如果真係愛佢,我都會想佢有好既將來
同時都希望同佢有將來
但若自己冇能力,而佢又搵到個更好既,我會想佢跟個更好。因為我真係太錫佢
I never tell you this but even when we are together there are still a few guys that want to go out with me and they are all much more "qualified" than you are

利申: 仲一齊緊但聽完之後好撚心酸

Ex講過一樣既野 即飛左

之後我犯賤問返佢係衝口而出定認真咁講 佢話認真 自從呢次之後我已經冇以前咁愛佢

孩子不要灰心/玻璃心
Ex:之後佢會點點點 你都唔會既
我一聽到即刻講分手 叫佢死去搵番人
Ex:之佢會點點點 你都唔會既
我一聽到即刻講分手 叫佢死去搵番人
睇到好撚sad
我屋企人叫我留意下其他男仔,唔好斷自己米路,佢地話你唔上進

其實我已經努力緊,聽到真係痛到唔知講咩好
我地已經翻唔到轉頭!
「你連最基本既野都比唔到我」
你個閪,狗也不屌
睇到好撚sad

我覺得好entertaining lol
'點解我情緒病都無你咁多負能量'

到頭黎我連sad既權利都無...
原來我係咁孤獨,有煩惱既時候反而會被踩一腳

睇左好多回覆,睇見都心酸
如果唔著緊 又點會被hurt到....
多情總被無情傷
愈理性愈無情
其實個陣係你追我
我無鐘意過你 我只係習慣有人對我好
我一直都鐘意緊另一個女仔

一齊左2年半 已分手

真係勁傷心
原來做幾多都係白費
你只係想有人對你好

咁撚癲 但一齊左兩年半喎?點過?

初頭都ok架 我覺得幾sweet
但得3個月囉 我以為佢厭左
都會成日唸方法比新鮮感佢
好似search唔同地方去拍拖
佢鐘意溜冰我又偷偷地學 唸住同佢玩
睇佢鐘意既戲 買埋飛一齊睇
佢玩3國殺我又學埋 同佢啲朋友玩得埋
佢啲朋友約佢去玩又會叫埋我
之後開始學煮野食 學下化妝咁
我以為可以改變 令佢唔會厭
發覺其實都係一廂情願
一個人唔愛你 你做啲咩都係唔愛你
個陣係初戀 所以其實真係好傷

所以而家學咩都只係為自己
對自己好 愛自己先值得被人愛
其實我地一齊個陣都無開心過
趁大家唔係一齊咁耐 不如早d分開

同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞