信用卡討論區 (79)黑警,藍屍,支那人死全家

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
匯豐開戶口真係神經刀
我用apple pay食佢5%算
張red 卡 有apple pay 唔當網上消費既?

HKBN,藍App 都唔計4%喎,係咪有問題?
唔打去嘈佢?資產夠點解會唔批嫁
坦白講
RED外星信用卡而家係無得劃一性咁講究竟有無4%
因為佢唔係歸類為’香港所發出的信用卡’
可能就係呢點,好多商戶翻單都有各種千奇百怪既形式導致有啲計4%有啲唔計
無上限嘅話東亞執柒咗啦
仲有無人用到鞭警大法?
叫佢睇清楚資料先申請Visa Signature (月入夠, 資產夠), 唔批 亂咁黎 港幣 360,000 元年薪或港幣 400,000 元資產或以上
上次我又係申請張白金佢又唔批(兩三次),之後佢打黎叫我補資料 我同佢講我戶口夠100K 你睇清楚d好喎!之後佢這叫人跟check,第二日就打黎問我趕唔趕住要即刻寄 批左!

前排我搞升運籌理財戶口 佢叫我申請埋我都廢撚事搞

利申:就夠400K即刻申請VS
咩叫唔係香港所發出的信用卡?
佢個bin唔係香港出
匯豐係咁㗎啦
我申請金卡都reject幾次,一個正常正職既人年薪點會唔夠金卡要求
我都係,本身冇滙豐儲蓄戶口。前年第一次申請金卡,冇聽電話 3 次,rejected。上年申請白金卡,有聽電話,批咗。今年申請 Red 卡,淨係 upload 咗糧單,批咗
用緊張讀書時代申請聲落既Manhattan is card好唔好cut左佢申請red Carr
舊客迎新同本地簽帳Apple pay銀聯8%可唔可以同時食
是但搵張 1% 都好過 manhattan 啦
找埋數cut左佢先
試過打上去啦

問: 可唔可以俾明確唔批既原因
答: 批定唔批唔係佢地負責, 佢地都唔知原因, 最多幫你mark 低做review

問: 可唔可以叫審批部門直接聯絡我 / 我聯絡佢地
答: 冇呢個option, 審批部門唔會對客 (類似係咁答, 1-2年前打去,唔太記得)
我1個月前打去都係咁講:)
係, 好似HSBC 同AIRSIM個優惠, 我用RED 卡係做唔到的, 吹脹
我想知有冇人試過拎一球去開個Premier 戶口
有 manager 跟, 會唔會問到原因呢
利申: 冇錢去試...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞