信用卡討論區 (79)黑警,藍屍,支那人死全家

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
HSBC真喺好on9又批返張red俾我
睇曬上面,如果我用apple store買嘢用apple pay俾錢喺咪至少計都我4% + 迎新?至於apple pay 5% bonus就睇彩數?
Apple store隻app*
apple store in app 係計online消費, 所以一定有4%
迎新都係食硬
apple pay果5%, 只要係用apple pay俾錢就得, apple store in app都會計
Thanks
但東亞promotion 好垃圾
hsbc 成日買野有折/ 買機票酒店平
仲要係一張搬龍門卡
咁其實Red用唔用到餐廳啲匯豐信用咭優惠?
red咁煩 都係用i-ti算
其實衝閘好危險,呢排見到黨鐵有好多附例隊睇住閘口,比人捉住可能受到暴力虐待,而且月台係死路,走唔切一定比人捉住,社運越多人越安全,不如一齊約去貼文宣好過,黨鐵主要收入係地產,跳閘減唔到幾多票務收入,留有用之軀貼文宣或經濟戰

金融師行動
、換美金走資開離岸戶口買美股
、罷買中資/藍店/小農DNA產品/中國貨
、只用現金減少消費長遠本地用美金不用港幣
、MPF轉環球股票/美國股票(變相換美元走資支持美國經濟)
、退回八達通三千多萬張只按金就可以抽走十多億流動資金每年利息損失可以千萬計
、每星期整一個行動日程整合
、每星期六光復連儂牆

香港良心經濟圈
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1M_y7COGzbXIdJWOr5EUSG6fULi8eGGtu&shorturl=1&ll=22.342499370860658%2C114.10534086977282&z=11

罷買品牌 (可用搜索功能)
、書: 三聯/中華/商務
、食: 吉野家/美心/富臨/7-11/惠康/萬寧/M記/PIZZA HUT/KFC/元氣/STARBUCKS/優品360/華潤
、銀行: 中國銀行/永隆/東亞銀行/南洋商業/建設銀行/交通銀行/招商/中信/光大/浦東/興業/創興/集友/工商/上海銀行/華夏/廣發/平安
、錢: 八達通/淘寶/支付寶/人民幣/人民幣國債
、電子:中移動/中電信/中聯通/華為/小米/VIVO/聯想/微信
、行:中航/中旅社

金融師 一人N個 推!!!
我張am兩日就批,再等三日就收到

不過可能因為我經海港城roadshow申請
本身申請東亞vs 佢逼我申請埋張銀聯雙幣
最後係張銀聯雙幣黎左先
東亞vs仲未見
roadshow有冇咩箸數

我係因為上里先生有現金券(雖然都唔知收唔收得到)先上去申請咋...
申請卡都有得逼架咩 點逼
AliPay下個月信用卡增值限額有無調低
5000 減到 2000
網上交個申請 最後會俾埋張雙幣比你
想問如果入過錢落信用卡加credit
再攞返自己入個啲錢洗唔洗手續費
有無ching試過
信用卡提款幾乎100%當透支
你要拎返錢同銀行傾先得
同CS 講, 唔好直接去ATM 㩒。
HKTVmall 而家係咪計落賞家居?
我見之前有ching話唔係
如果我用VS = 0.4%(basic)+1.2%(VS 3倍)+2%(網簽)=3.6%?
另加5%apple pay =8.6%???
咁我用red 係咪=4%+5%=9%???
求各巴絲解答
咁有冇批到先
就係唔知 佢只係send email黎話批左卡 但冇寫明批邊張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞