信用卡討論區 (79)黑警,藍屍,支那人死全家

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
wewa 卡 2%現金回贈好唔好,財仔公司年費難啦難cut?
citi prestige 禮賓部訂酒店,有時就在官網,今次在expedia同我訂,如果唔係住3送一,真係唔抵,官網自己訂仲抵。
渣打快到
星期五晚apply
今朝就批咗

有account但唔係佢到出糧
AE 先叫快
HS卡有個其他卡冇既好處
就係用黎交其他銀行卡數
自動再延長交卡數日..
打上台waive到
AE係今日apply+交hkid
聽日早上批咗
究竟張RED卡係何方神聖?
綁藍色app去快餐店真消費比錢要入otp

仲要人地快餐店部機已經overtime咗,入otp都無用,交易失敗
離岸信用卡
唔係一張正常既信用卡
唔計
PM 好處:
買機票 / BOOK酒店送旅遊保險
有得入lounges (事後碌返5000蚊)

cash back, 用返渣打算啦
真係好戇鳩 慢到
除左打上去review, 仲有冇咩可以做

本身有hsbc金卡+銀聯 (接近6年)
近1,2年, 申請Visa Signature (月入夠, 資產夠), 唔批
今年頭, 開運籌理財戶口, 正常會跟張運籌信用卡, 唔批

而家都唔知申唔申請red 好
連運籌都唔批,比我一定走資去第間行,又唔係得你滙豐一間銀行

巴打真係好脾氣

慘過我 之前淨係批左張advance plat比我
但red 死jer 住我個地址
明明我advance 信用卡地址都係同一個
呢張red就唔受hsbc自己出既住址證明
東亞銀行真係有錢賺?
而家張iti連普通買野食飯都照用, 4.8%真係冇得輸
加上red card用藍色app比錢要入otp
批卡又有各種古怪原因reject
呢張外星信用卡真係好有景轟
要入otp即係網上交易
有4%回贈
真神卡
唔係間間用藍色APP都要OTP
百佳用唔駛
其實好煩
每月要簽夠指定金額先有4.8%回贈, 而且回贈又有上限 (好似得$200)
唔怕煩就唔錯既
問題係商戶部機無得閒等你入otp code
有啲快餐店直頭話逾時,比唔到錢
lm
呢單都未算
諗返起開戶口個陣, 係咁問我啲錢點黎, 仲叫我用紙筆寫低 (當然冇理佢), 傾左一大輪先開到戶口
申利: 90後, 做左野6年左右

主要資產係另一間銀行, 諗住申請張Visa Signature, 先擺d 錢入去, 點知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞