信用卡討論區 (79)黑警,藍屍,支那人死全家

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
我都係,只係冇諗到喺藥房用藍 app 掃 QR code 買嘢畀錢係計我 0.4%
2/10 申請 早幾日打上hotline問都係話等
上個月申請hsbc vs比人reject左
今日無啦啦收到個sms話多謝我申請
跟住連個申請號碼都係全新
係有人用我資料申請定係系統會自動申請多次
我想問red張卡點用獎賞錢找卡數
同埋佢同simply cash比係唔係red好用啲?
Reward+
Hilton 玩緊 fast track diamond
玩完Hilton就挑戰萬豪
有冇人hsbc張advance 信用卡冇用過但又有百幾rc?
依加 fast track 好似改咗 10S/18N?
不過我覺得跟AE白金送個張金有早餐已經夠
好多時都升到 executive level

Marriott Platinum 8N 已經開始緊
係呀 10s 18n
不過我平時旅行地方比較多H家
所以想刷Hilton先
要保鑽卡 香港就得間長期$2000+ 嘅Conrad 同間價位算可以嘅 Garden Inn
Garden Inn 早餐都算係咁 不過不失
一扣即減8%係咪扣1蚊compass dollar都可以成個類別嘅賬單減8%?
直接用hsbc red 用 app store 買iphone 都已經 4%+5% 唔洗入黎入去
Applepay唔係電子錢包黎 係虛擬信用卡

如果已經回贈左迎新
咁東亞日會唔會要洗左兩百蚊先夠quota
咁用個apple store 買iphone 用入邊個apple pay 係計定唔計?
咩promote黎?
係唔係要開戶口先用到 見佢要寫用戶名稱?
用返 hsbc ebanking acc 入
要register personal online banking
我都係
會唔會其他卡嘅當咗係advance card
因為睇expiry嗰度就無嘅
Apple store app都當本地簽賬?
想問下用CSL app交電話費用red係咪計網上4%?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞