Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
Btw有frd唔係自動續約 仲係兩年期內
呢啲應該冇得搞啦
我淨係知自動續約可以fight 咋
忍埋佢加油呀
佢要捱多一年啦唯有
巴打 本身係2017年7月簽左24個月約
之後我上次check 幾時完約
佢話我2021年7月先完
然後問佢 我幾時同你地再簽左24個月約
佢話我個plan 係有優惠之類
原本$208 無限無限速
宜家$208 -$100(優惠) 但頭6GB 無限速,之後係384kbps
有無方法cut 到?要留返個no.
佢應該係幫你自動續咗約。

用我呢個 post嘅方法打去話佢唔可以自動續約(法律規定),堅定啲,佢會比你cut的,cut時講明攜號轉台啦。

至於優惠差額佢會要你比返咁多個月嘅差額,睇返樓上三更巴打,佢(伯母)係成功屌到客服幫佢waive完唔洗比咖。

我估你話你根本唔想續佢硬要續,所以你唔應該比差價,應該得。

你都試下啦
同埋佢講你個 plan有優惠係說服你唔好cut咋應該,你堅持要cut就得
跟左巴打#1 個電話打左上去
問左CS 原來我比佢自動續左約
佢話會有sms 提示我續約
又問有咩plan 我想要之類
又話宜家個plan 同2017年7月時一樣
價錢又平左 我有咩唔滿意之類
我話 宜家只係想留返個電話號碼同轉台

之後個CS 話轉駁我去合約部果邊
然後CS 話合約部線路繁忙
叫我留底電話 話24小時內call我

一定要cut左佢 上次仲以為我要等到2021年先cut得
岩岩收到email先知道原來會自動續約,如果一直用開信用卡自動轉帳,仲可唔可以打去hotline扣番錢?

收我成3千幾蚊
上面位巴打都係咁,等佢打返比係就cut得
記住叫佢waive埋筆優惠差價
你自動續約後有無keep住用佢個台?
3千幾蚊係你自動續約後用咗咁多個月個月費,定係咩錢?
自動續之後應該用左右個月,3千幾蚊係約定賠償-24個月內停止服務

早幾日已經係我信用卡扣左錢,我唸拎得番既機會都幾細
所以交電話費 我寧願麻煩d 偏向用cash
用咗幾多個月?你打咗「左右」。

係通訊管理局website寫明:除非用戶特意表明,否則服務供應商不可自動替用戶續約。

我理解係,除非你口頭應該咗續約,否則佢係到期後可以繼續比服務你,但係係無合約綁住。

所以要比錢唔太合理。
但錢都比佢扣咗,要拗返就麻煩啲了。
但成三千幾蚊,建議你都係試試佢

Website:
https://www.ofca.gov.hk/tc/consumer_focus/education_corner/alerts/tsc/cpic/procedures/index.html
用左24個月,自動續左之後用左1個月左右

好肉赤呀聽日試下巴打建議,睇下拎唔拎得番。如果拎得番,無論多少全數捐晒去立場+612
完約後用咗一個月只需要比嗰個月嘅月費就得,唔洗比違約金咖!
上面大把成功案例都係完約後用咗幾個月就比幾多錢,我用咗年幾都係咁話。
呢層道理真係係哂你度,落多兩錢牙力啦!
轉台未呀
睇返前面啲post都係咁,放心,你搵申請人幫你用我個方法就唔洗賠500都cut到
恭喜哂!!
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞