Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
我個優惠係免隧道費,所以比返每月隧道費十幾蚊。
你個 plan有60蚊優惠?
試下強硬啲要求佢 waive?
係呀 我個plan 有60蚊優惠
但係琴日我好企硬都係要我賠每月60蚊差額
我都係比咗差額先走。
唔知有無巴絲試過 Waive到可以分享下?

如果無計可能真係要睇下比500定每月60定等到期抵啲
啱啱打咗過去嘈 最後1蚊都唔洗比
嘩!!!點做到?
我比咗差價走,但一蚊都唔想蝕比佢
我都唔係幾清楚 都係我老母同佢嘈
大概係一開始第一次cut 嗰陣就話要賠400蚊就可以5月轉 跟住諗落唔對路覺得好蝕 就諗住打返比佢話唔cut 直到完約 咁佢話要搵返機主講(我老母)跟住佢話已經cut 咗 無得繼續用但照要賠錢 之後佢駁咗去主管嗰到嘈話只係我應承唔係機主應承要賠400蚊 仲要未經同意就續 所以就屌佢點可以咁之類嘅嘢 最後唔知嘈啲咩就一蚊都唔洗賠 又可以下個月轉
我呢個方法應該唔係人人都work
要有個犀利媽媽先得
不過覺得係試得過,畢竟係佢逼人自動續,無理由唔續都重要人比多舊錢咖嘛!
伯母好嘢
親愛的客戶:
中國移動香港續約通知:閣下的服務合約即將屆滿,我們將會按照閣下在早前服務合約的指示於賬單月起為閣下續約24個月。為答謝閣下的支持,閣下現享的一次性優惠,在新續約期內會自動延續,月費維持不變,希望您滿意這個安排,繼續放心使用服務。如有任何疑問,歡迎致電 2945 8881查詢。
再次多謝閣下使用中國移動香港服務。

注意:此為溫馨提示,請勿回覆此電郵。

中國移動香港有限公司

總之呢封打去同佢講無自動續過就OK
啱啱打去個SALES話無自動續 到期前兩星期轉就得?
六月到期
我用緊cmhk 但我唔係機主
佢上年自動續咗約
有冇得搞
想退撚咗支那移動好耐
可以呀,睇返上面三更窮五更富巴打都係咁成功cut咗
我親戚係登記人 所以好難搞
三更巴都係非登記人,睇返上面佢好似係搵返嗰位親戚同佢一齊打呢個電話cut
唯有下次同我親戚見面先搞
唔該你先
祝你早日脫離cmhk
記得學樓上巴打咁玩,企硬啲
佢同我講 自動續約後2個月都可以免費走 話我張約過咗10個月就唔得
佢話remark比公司再聯絡我
垃圾支那移動
我cut嗰陣過咗十個月啦,信佢亂up咩
佢邊條條款有講?
通訊管理局寫明唔可以自動續約咖
惡啲大返佢啦
等緊佢下星期打返黎
聽電話條友廣東話都講唔正
屌那星
鬥無賴
祝你成功!
多謝你先
佢今日打返黎
成功咗啦
月尾會cut
但係今個月要交返冇優惠月費 68–>140
比佢食72蚊
恭喜哂
樓上位巴打屌到人哋唔收佢差價,不過我都有補到,都算係咁啦。
恭喜恭喜!
唔該哂你就真
唔交差價有冇後果架其實
唔洗客氣,希望多啲人受惠

應該同無交電話費一樣會寄信追?Google有啲人話會上門追/出律師信,可能欠得多先會掛?
其實我無經驗真係唔知,最好都係叫佢waive咗佢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞