Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
恭喜哂!!!
9月20日到期俾佢自動續左, 留左電話等佢打返黎, 諗住MNP去D年卡試下, 希望佢乖乖地放我走, 唔係又要用多兩年
跟我咁講就要放你走咖啦,比返兩個月月費
Done
交左9月份一期108, 今個月交埋108月費+236差價就搞掂
恭喜哂!
安全轉台
恭喜哂!可以教埋你身邊嘅朋友
可唔可以從200幾plan 轉去100左右?
然後順便講到期cut約
因為仲有一年
呢層我就唔清楚了
可以打去問下嘅
我本來打算5號轉自由鳥
中移動合約都係5號到期
但自由鳥4號先email嚟話要寫轉登記人份表
寫完之後又要五個工作日
於是過咗舊約完個期,但我發現我仲用到電話
然後打去查帳單發現佢幫我自動續咗約
但我而家已經用緊自由鳥 咁我應該搵邊邊嘅客服
搵Cmhk 叫佢cut
但攜號轉台嘅話可能自由鳥已幫你搞咗,可以再同cmhk confirm下
push
Push
自由鳥 3 smartone 之類
hello樓主
我後來去咗中移動門市話cut 佢叫我打電話
我打電話過去之後佢叫我比返多咗嗰個月嘅月費
我心諗算啦比撚埋你
點知佢今日寄咗封咁嘅信嚟
想問係咪要硬食dklm
你係cut原有約定自動續約?
佢話明交一個月咋喎,唔應該罰咁多,打比佢拗返錄埋音
我啱啱打咗去小佢全家錄埋音
希望佢唔好再纏住我

巴打好有火,good luck呀!
直接搞自由鳥攜號轉台
開心使用中
我中國移動喺2021年2月尾到期,咁我上個月已經預先去咗sun mobile簽咗新約,呢個情況我仲要唔要打去中國移動同佢講終止?
聽人講新公司會幫你cut舊約,唔放心嘅話都可搵sun mobile/cmhk confirm下
樓主 我啱啱打去攜號轉台 佢話有sms提醒 合約有寫會自動續約 我個約今年7月先到期 要收500違約金
我打去問之前有check翻個約 有寫合約屆滿時,如用戶無欠費,佢哋公司會為客戶自動延長12個月優惠 仲有簽名 不過個約係幾年前屋企人幫我登記嘅 我就同個人講個約係幾年前簽 你幫我自動延長12個月即係個約屆滿後 再簽12個月 咁之後即係無簽續約啦 即係依加無約係身 你地唔可以收違約金 我有學樓主話通訊局嘅規定唔可以自動續
最後留左電話聽日打黎 唔知最後搞唔搞得掂呢
延續優惠唔代表同意自動續約,只係代表可以繼續用優惠價
我嗰時佢都係咁講,唔畀佢大到就得
多謝你有追po
等你報告,希望係好消息!
佢話唔承認合約要補翻補差價300幾 優惠差價加行政費 好難拗到諗唔到點搞 今日晏啲再打黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞