Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
依家個hotline無左搵cs
吓 咁點cut自動續約? 好賤
hi 樓主
學生plan會否自動續約? 佢上年已經幫我續咗次
如果佢上年有咁就可能你張約都係會。
佢幫你自動續嗰啲唔洗理合約期,學我咁同佢cut唔洗罰錢。
快啲轉台啦。
合約完之前幾耐打去?仲有幾個月
自動續約嘅話幾時想cut都得,用埋今個月cut都得,打去客服講想幾時cut,但可能會叫你補返優惠差額。
自動續約到10月
我打去cut佢話要賠成千銀
我一個月都係$88
而家cut咪仲益左佢?
我想要返個number
唔夠膽輕舉妄動
點搞?
就咁講cut係會大鳩你話要賠違約金,但學我教學咁話唔合法例,就可以唔洗賠/賠優惠差價only。
樓上有同通訊事務管理局條link講明無得唔得人同意下自動續約。
你打去試多次啦
想知打去邊?

我打hotline無cs揀
門市有部電話直駁上去
明明有職員但要我打電話
thx樓主
cut咗自動續約了
係合約到期前同佢講唔續/攜號轉台應該就會cut咗。
如果無做以上嘅嘢而自動續咗,都可打上去話佢自動續你要即時cut,用多幾耐比返幾多錢月費,唔洗賠違約金。

利申 朋友最近轉用3hk,agent話攜號轉嘅話佢哋公司會搞,唔洗自行同cmhk cut。我會繼續觀察下之後係咪真係自動cut咗。
恭喜哂!
樓上有人問hotline打唔到比cs,你係點cut的?分享下
hotline打到的
但要跟佢指示撳好幾次先會聽到聯絡客戶服人主任呢個option
我印象係查詢電話plan -> 現有合約完結時間 -> 聯絡客戶服務主任
接咗之後同佢講完約之後唔自動續約 要轉去第2個台 佢就會幫你駁去第2個staff到搞
唔該哂巴打!
大家可以放心繼續打電話上去cut plan啦
請參考返#116 有 hotlines搵cs教學
如果唔要返個number係咪直接唔理cmhk就得
有可能會比佢自動續,最好打去講會保險啲
咁我唔交電話費Cming 會點
會比佢寄信比你追數
都係用幾分鐘打上去好啲
唔明
唔交錢就無 number但你又唔想要個 Number?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞