Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
多謝分享
多謝巴打~Pin咗
如果我想提早終止合約會點google 睇過下要比600蚊(?)又有人話轉生約去第二個台就不用賠,但就新台冇優惠價(?)
有冇ching可以教下小弟,想早日脫離中移
利申:仲有成年
樓豬唔識呀,有無巴打幫到手呀?
同路
有冇ching可以教埋小弟
中移好廢..
代Fd一問
如果上年7月自動續咗2年 用呢個方法可唔可行?
話說我睇返中移一般條款,佢話「客戶可以三十天書面通知中國移動香港終止協議,而在正式終止日期前:(a)客戶必須繳付所有未繳清的費用」我估我地可以早一個月通知佢地,然後解約。
但我想打過去客服,打12580冇得揀同客服主任講野,想寫書面通知,但又唔知係咪寄去客戶中心。
利申:見到SMT 169/110GB 真係好抵,如果真係解約會轉SMT
「所有未繳清的費用」
佢未繳清嘅費用啫係點?
譬如話我差半年完約 咁係要俾埋嗰半年月費先可以解約?
假設你月費係158,每個月嘅28號截數,咁我就要今日寫書面通知話我要3月28取消合約,要交埋2月28-3月28嘅月費158。
我見高登果邊話要交埋個罰款300,呢個就唔知而家駛唔駛。
可以
唔洗交罰款,因為你無話要續約,唔存在提早解約問題
29458888 得唔得?我當時打呢個搵客服
小弟我之前比佢信息水左去同價158 12gb升20gb,續左2年,用左一年覺得冇分別,仲好似慢左,啱啱load個email都load空氣咁⋯⋯
佢呢個同12580一樣,但睇返樓主個方法,有個位可以打去客服
如果唔係自動續約咁未必唔洗罰款了
樓上#349個方法試吓佢?
樓主話㩒3就可以搵到了,但我呢排都應該唔會cut住,等換左5G手機先! 不過ching你想轉咩台?!
很好
我開頭用smartone,最近轉咗3,我用量好少,所以你都係按自己需要選擇啦
用5G? 用後感覺如何?有冇用speedtest過?
用最平嗰啲咋
要快都係入嗰啲轉台post搵agent啦
樓豬唔係好熟呀 sorry
5月終於完約
正話打過去cut 佢仲係咁水我唔好轉
講講下我話唔想用你哋個台佢話 因為我哋係中國移動?
Btw多謝樓主
佢都幾有自知之明
唔洗客氣,好開心幫到大家就真
想問下如果登記人係我老母咁係咪要我老母打過去話cut 先得 同埋原本我2022年3月完約 但係我個優惠差額要成92 蚊咁係咪要比四個月差額368蚊咁撚多
老豆上年十月比佢自動續咗約,依家用咗大半年同舊plan同價錢但少咗data
想即刻cut約同埋有咩其他可以追返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞