Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
大家都知中移動係紅企又唔安全又拎你部機來ddos,奈何又成日唔小心一個自動續約又逼你用到下年,重話cut約要比500蚊(唔記得幾百)

有見及此,小弟為各位準備咗唔洗賠錢(/賠少啲)嘅cut約懶人包

以下為個人經驗:

1.
Working hour打去Hotline 29458888「聯絡客戶服服主任」,教學:
https://www.hk.chinamobile.com/tc/corporate_information/Customer_Service/service_user_guide/customer-support-cust-serv-hotline.html
印象中係要揀3. 查詢及管理賬戶資料,聽到最後有得揀聯絡客戶服務主任,可以試下先。

2.
通咗同佢講要cut約,佢會講廢話話你適合個plan所以先幫你續etc

3.
企硬,重點來啦:你要講「無經本人同意自動續約係違反法例,所以我需要cut約!」

4.
佢就會駁你去cut,個人會問你點解cut,隨心答

5.
佢可能會叫你補返優惠差價(約幾十蚊)
我嗰陣無試過,但我估話係佢違反法律自動續咗唔關你事所以唔肯補可能可以豁免,大家可以試下無壞,求報告

6.
記得要話你要keep number攜號轉台,而唔係唔要咗個number

7.
佢會話你知合約最後一日係幾號,係嗰日之前轉台就得啦

希望大家可以盡快告別中國移動 CMHK
自推十下
Tui
推到有人cut約為止
Cut CMHK呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞