Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
Club Sim 啦,仆街仔都算係咁。
撐誠主
再推下先
清知唔知我合約完 驚佢屈鳩我續約 係咪都打呢個電話講
呢個cs電話來,佢應該會幫你駁比啱嘅人。
但正常你轉咗台就應該唔會再自動續?
有冇師兄知點搞?
唔記得交中國移動完約前最後一個月電話費
依家罰9我六百幾蚊
係咪一定要硬食?
遲咗幾多個月先追你?佢點追你?
遲咗兩三個星期到 佢寄信追
打去cs嘈佢啦,無理由罰咁多掛?
佢到期前有無 send帳單要你交?
我記得嗰陣一轉台就 login唔到1cm。

——

3.4 付款的時間對客戶之付款責任至為重要。除非另有指明,中國移動香港所發出之賬單(無論以任何形式發出)會列明該賬單之付款到期日。客戶必須於付款到期日之前繳付所有費用,否則中國移動香港將有權向客戶收取逾期手續收費及∕或由到期付款日起計算利息,直至客戶全數繳清所有費用為止。
小弟 我想提早完約轉台,因為一來又唔係好快,二來又中資。

但有啲咩合理理由可以令我成功cut左佢而又唔洗賠錢(大佬要賠成二千幾蚊
搭單一問
小妹上個月12號轉左台走 但係無同CMHK講 以為新果間會同佢講
點知原來CMHK幫我自動續約(我知係我衰 第一次轉台無睇清楚又無早啲通知CMHK
截數日係10號 我又搞唔清楚有咩分別
而家CMHK要我比多800幾蚊約定賠償
有無得唔比或者比少啲可以點樣同佢講
自動續約呢個行為本身係唔符合法規,理論上要得到你同意先可以咁做,佢可能會有法律責任。
你照我咁講打上去叫佢waive啦,企硬啲,唔得就兇佢可以告佢
(如果佢叫你比一個月錢,你話你嗰個月無用過佢service唔需要比來試下waive埋佢)
未試過但似我個case嘅原因所以覺得應該ok
試完上來報告返等更多人識做
我嗰次打去其實唔洗兇佢,講係自動續唔符合法規佢就肯幫我搞
呢層無咩經驗,因為我只試過自動續約嘅case 。
因為自動續約本身唔啱規矩所以先入到佢。
可能要搵啲係cmhk做嘅巴絲先解答到你
好文要推 一齊罷用
來到2020年啦,重有無人未cut cmhk呀?
完約前幾耐要打去同佢講唔續?
同埋佢問你轉去咩台係咪可以唔答?
Thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞