Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
照教學咁打上去講得啦
請問巴打,黎緊10月完約,想轉台
上年已經on99 俾佢自動續約一年
而家應該點做
同佢講取消自動續約,自己另搞轉台咁得唔得?
轉台嗰陣新台嗰邊會幫你同cmhk嗰邊terminate,我之前轉smartone係咁乜都唔駛搞。
你可以同你嗰位agent confirm下
但記得轉台要係你完約日前轉走,否則難搞。
最好早兩三星期簽定新約,同佢訂好完約前幾日轉走。
唔該巴打
即係cmhk乜都唔使理?連佢出個自動續約sms都唔使理嗎?
想以防萬一都可以打去cs嘅,我出post嗰陣嘅經驗就係唔駛搞
或者問清楚新台有冇幫你cut cmhk吧
咁打去cs講明唔續穩陣d
唔該晒巴打
樓主唔識呀,可唔可以報警先?睇睇有冇其他巴絲答到
請問巴打們 如果簽約個個人 已經同佢唔熟(姐係佢唔會親身黎cut)咁我仲cut唔cut到?
依家我拎住個電話號碼,一到期就自動續約
如果你唔係提早cut約,你拎住個number轉台,你新台嗰邊就會幫你cut舊約,可以同佢確認下係咪會咁做,我嗰陣嗰個有。

你記住要預早啲,到期前三星期搵定新台,同個sales夾幾時生效。
我岩岩想check下個合約到期日,打12580問 要個個人既身分證個啲我全都冇 親身去問有冇用
可以試下
今日去左CMHK諗住Cut台
點知去到問先知仲有1年約
原來個陣自動續左2年
小弟一直以為係續一年
想問下而家想轉台係咪得番比哂尾數先搞得掂
法例上係唔可以自動續台,你係可以隨時cut
打去嘈佢同佢講法例上唔得佢就會同你cut,唔洗罰錢
不過可能會叫你補用咗嗰一年嘅優惠差額
巴打有嘢想問
話說我九月就係完咗嗰份約
咁我八月尾嗰陣時打過去cut 因為諗住轉第二個台
之後佢話我九月10幾號唔用嘅話 咁就可以成功轉台
之後唔收我錢 咁之後我真係冇用過電話都冇打過
因為我手機有第二張上網卡我都係用嗰張上網卡上網
咁之後我九月23就轉咗第二間公司
之後無啦啦今日收到張賬單 佢就要我交錢
跟住我打過去 佢就話因為我用咗個數據😅用咗2gb
但係我真係冇用過我係有兩張卡 我淨係用第二張卡上網
佢話我個台應該係9月28號之後先係完
28號之前用嗰啲全部都要收錢
但係我明明一開始打過去嗰陣時嗰個女人話係九月10幾號
跟住我就問佢有冇記錄嗰啲 佢又話冇
我問佢咁你哋有錄音㗎嘛咁你播返出嚟聽 佢又話冇
唔想硬食唔交會點 有冇嘢可以嘢可以嘈佢
同埋打完嗰後幾日無啦啦send咗呢個message過嚟
之前我轉台係新公司幫我cut舊約,你新公司應該都會搞啵?
以防萬一,打返上CS同佢講唔會續約啦。
你平時邊日月結?10號定28號?多數月結嗰日就係完約嗰日。
我記得上次打過去條女講話我9月18之後用先會幫我續約
同要交電話費
但係我啱啱打過去佢又話我係已經cut 咗約
同要交返電話費
條仔又話我個帳單係28號先月結
但我check返my lihk 係15號。。。
好撚亂
首先,續期嗰度可以同佢確認下你收到嘅sms係咪可無視,係咪confirm已cut,如果你唔放心就錄佢音

其次,電話費,睇返你上期電話費係交到幾號?
如果你截數日係28(即交到8/28),你8月28至9月10之間即使未用夠一個月都一樣要俾一個月月費。如果交到15號,咁可以拗下。

利申返樓豬唔係員工,只係分享經驗嘅路人
如果依家想cut plan,可唔可以咁拗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞