Cut CMHK 中國移動 終止合約懶人包 (自動續約適用)

396 回覆
65 Like 1 Dislike
熱線無咗聯絡客戶服務主任個選項 我要用網上嗰個即時live chat先搵到人

9招真係層出不窮
為咗唔畀人cut可以去到幾盡
咁而家cut到未呢?
Cut到了最緊要企硬
恭喜哂巴打
道理係我哋呢邊唔駛驚
今日打左去想cut 個CS串過馬撚
係咪點都要俾差價
我份約9月25到期,今日我用個app去搵cs講話想cut plan

佢話cut plan要交違約金600,跟著住我就話無經人同意就可以無啦啦自已續約既咩
然後佢就話開始話明白既,又問我點解轉台、有咩不滿、使唔使cut number、又話24小時內會有客服call我

中國移動香港續約通知:我們已按早前協議於9月份賬單月延續優惠12個月。如欲更改上述安排或轉換其他服務計劃,請致電29458881與我們聯絡。
有d地方想請教下大家
1. 如果我9月份帳單未交,截數日係9月25,最後付款日期係10月14,咁我交左電話費,唔代表我同意續約吧?
2. 另外如果我未咁快轉到新台,要繼續用多一個月既話,係咪最多都係畀原本個月費(冇優惠價)?

希望順利cut到啦
客服call你之時你企硬就應該cut到㗎啦
你一日無口頭承諾一日都應該唔算同意續約
Good luck,返到報平安
睇返果陣份約有個符加合約,符加合約上面有自動續約 想問下我仲可唔可以取消..
想問我個plan係自動續約月費優優差額70蚊,

2年約到2022年1月到期, 我而家叫佢取消自動續約佢係咪會要我嘔返哂兩年黎每個月既70蚊? 咁咪成1700蚊...我屌..
差價係嘔你完約後用多咗嗰幾個月only
應該係自動延續服務,不等於續約?
電訊管理局有寫要本人同意先俾續
DKLM,
印象中係要揀3. 查詢及管理賬戶資料,聽到最後有得揀聯絡客戶服務主任

打電話上去聽黎聽去都冇得搵客服,而家仲係上面果個位取消左聯絡客戶服務主任
DKLM個LIVE CHAT又冇真人, CUT都CUT唔撚到唔通真係要搞到張繼聰咁
THANKS 巴打,最後唔知禁左咩無啦啦接左去第2個部門, 佢先話返我知點樣入主任個條LINE

12580 1 1 自己NUMBER 1 #
感謝巴打分享,好有用
之後想打上去cut約嘅朋友可以參考下
我cut 到啦,不過最後一個月都要畀足月費錢,原價冇優惠果隻128蚊
都好吖,唔駛俾佢呃違約金
原來之前簽合約有頁係自動續約 簽左就會喺完約個時再自動續2年
但係佢完左約都冇通知到 電話又冇 sms又冇
已經續左1年 想問下仲有冇得cut
本人/吾等特此聲明同意參與自動續約優惠, 並接受以下條款:
當上述額外附加合約有效期屆滿,除非本人/吾等透過中國移動香港客戶服務熱線或分店在現有或任何後續合約有效期屆滿前另作通知,否則上述額外附加合約將會根據續約時的最新價格一直自動續約,每次為期{12 / 24 } (根據產品合約期顯示)個月。除非另有說明,其他條款及細則維持不變。中國移動香港對於上述自動續約安排在任何時候均有最後及絕對的決定權。

呢個
上面有巴打試過同樣情況都cut到,照樣試下吧
如果遇到仆街cs可以cut線再打過琴日再打遇到另一個 我企硬話佢地犯法唔會俾 就waive左千幾蚊不過我唔夠兇 最後一個月俾翻正價就算
最新可以搵到cs既電話
補翻 好似係㩒帳單查詢 之後就有得揀搵真人 不過都要等一陣先有人聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞