會員iron_man點解你要扮彦霖同學?

1483 回覆
2590 Like 32 Dislike
睇咗啦唔洗jer住 我後面都stop咗
個故事會唔會係咁
第一日學生圍學校個陣正係睇到LIFT入面既片, 之後起哄要CCTV
其實真正既CCTV拍到D重要線索, 但基於學校係政府個邊既人, 就拖延唔比

結果當日即時宣佈學校收12點 當晚12點確認學校冇其他學生就搵哂D臨時演員重演返
其實大家如果講到Cctv果個一定一定係假人
又講到連老母都係假
咁其實你地有帶諗過陳彥霖呢個人存唔存在

你地要證明佢係假,首先你要真係知道真果個係點既樣下話?
其實有冇真係真係識佢既人出黎講呢啲片個人真係唔係佢?

憑ig d filter 相就好似知佢真人係點咁⋯
老老實實如果我有日失蹤我老母用我ig d 相黎搵我
我肯定冇人搵到我
但傻閪講到化妝同角度可以連骨呀輪廓呀果啲都變撚哂
未必,好多學生喺入面
但我覺得冇可能咁快搵到人喎
咁睇黎唯一解釋就係條片係重拍
攞咗

[有圖] 陳彥霖事件補充
https://lih.kg/1654893

9月19日
第3日返學 佢放學之後同一班同學搭到去美孚站
同行同學話佢收到學校電話 話佢漏咗電話係學校
佢就沿線搭返去調景嶺返學校拎電話
當日佢約咗另一個朋友係9月20日 係佢上完庭後見面
但之後就再搵唔到佢
但佢只係重新開acc
其實已經有人講左 果個係學生證掛牌 掛住紅色吊飾
其實可能係分開一兩段係清晨拍都唔出奇
一早預備定?
定做「謀殺」因為未知係國安做嘅?
後來知道咗係國安做嘅,就改做「屍體發現」案
國安做野 一定一早plan好晒
眼神係冇得呃㗎!mon post 狗!
唔撚係呀
我有啲懷疑果幾個熟同學身份,仲有hkdi果日一定仲有好多cctv, 可唔可以申請keep哂全日
push!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞