會員iron_man點解你要扮彦霖同學?

1483 回覆
2590 Like 32 Dislike
因為vtc係紅底機構
popo問佢拎cctv易好多
其實你地有無諗過
係你地自己諗多咗
或者係你地被人帶風向唔知帶咗去邊

由一開始
有張低清相話個白衫阿叔攞住碌棍
到有高清相 話無片+張相PS過
到而家有片 話彥林係假嘅

每次有新證據 你地就去被spin咗去只研究呢D證據所謂嘅真確性
但永遠都係唔會有方法去證明 只係一班連登偵探係到發表偉論

但最實在嘅CCTV片 就偏偏因為你地掛住講其他 無人理
1. 17:50-18:13 中間彥林d財物 包話成班唔撚追post嘅人話嘅"bra帶" 去哂邊?
2. 18:30-13:36 點解彥林要除鞋 係邊到除?

呢d消失嘅片 點解無人理? 明明應該存在(d黑警話過彥林自己放低d財物係locker)

可唔可以集中返討論d重要線索呀??
唔係番拍,但果個係假人
因為以前多街外人走入去廁所
定發生過流浪漢喺女廁?之類嘅嘢
所以廁所幾乎全部都要拍卡入
聽師姐講
其實VTC大約8月中註冊要影學生證
學生證張相 應該就同彥霖髮色同面形會最接近最真實
學校同老師都一定有 拎出黎對比下咪知
但開filter都唔會半邊臉既時候冇回復原樣
(佢有條片得大半邊咁 理論上最真)
唔 好難以筆墨形容 去試試就明
咁即係個日個假彥霖扮真係入面出現?
hkdi好多地方要拍學生證先入到
就連廁所都要 所以會掛證都算正常
btw唔係帶證嗰個係真 冇帶證嗰個係假咩?
推呢個
其實VTC大約8月中註冊要影學生證
學生證張相 應該就同彥霖髮色同面形會最接近最真實
學校同老師都一定有 拎出黎對比下咪知
我都想講,海濱附近有低密度屋苑Capri, 正常都起碼裝返十幾個cam,係果個位打假波,比人影到水洗都唔清
如果咁樣推斷真彥霖就係前一日遇害
但好似有人見到"彥霖"當日赤腳係地鐵站出現
有冇方法可以拎到入面商店既CCTV
Hkdi仲信佢
可唔可以cap 一cap 邊一格有你同學?
其實你地有無諗過
係你地自己諗多咗
或者係你地被人帶風向唔知帶咗去邊

由一開始
有張低清相話個白衫阿叔攞住碌棍
到有高清相 話無片+張相PS過
到而家有片 話彥林係假嘅

每次有新證據 你地就去被spin咗去只研究呢D證據所謂嘅真確性
但永遠都係唔會有方法去證明 只係一班連登偵探係到發表偉論

但最實在嘅CCTV片 就偏偏因為你地掛住講其他 無人理
1. 17:50-18:13 中間彥林d財物 包話成班唔撚追post嘅人話嘅"bra帶" 去哂邊?
2. 18:30-13:36 點解彥林要除鞋 係邊到除?

呢d消失嘅片 點解無人理? 明明應該存在(d黑警話過彥林自己放低d財物係locker)

可唔可以集中返討論d重要線索呀??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞