人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
其實話iPhone 貴個d, 有無諗過iPhone 價企得有幾硬?
一年後trade 番出去仲有2/3. 隨時2手入3手放唔洗點蝕。

Android 機,一入手跌一半。我個Fd 買V10 , 5k 入,用得7個月燒底板,搵LG 整番後放番出去,得番1.8k

仲有iPhone 一般正正常常都用到2年,所以iPhone 先係窮人恩物

我S2 Galaxy Nexus S3 S4 到宜家重用到 但是靜係5s都換咗3部 次次都係爛個Mon
利伸 : 全部都裸跑

你代表全世界?
條街仲有幾多人用緊s2 s3 s4呀大佬

呢個真
但係條街仲會見到人用5s (雖然可能係SE黎)
其實話iPhone 貴個d, 有無諗過iPhone 價企得有幾硬?
一年後trade 番出去仲有2/3. 隨時2手入3手放唔洗點蝕。

Android 機,一入手跌一半。我個Fd 買V10 , 5k 入,用得7個月燒底板,搵LG 整番後放番出去,得番1.8k

仲有iPhone 一般正正常常都用到2年,所以iPhone 先係窮人恩物

我S2 Galaxy Nexus S3 S4 到宜家重用到 但是靜係5s都換咗3部 次次都係爛個Mon
利伸 : 全部都裸跑

你代表全世界?
條街仲有幾多人用緊s2 s3 s4呀大佬

呢個真
但係條街仲會見到人用5s (雖然可能係SE黎)

Iphone 4 定4s 都仲有
用lg用到好嬲
我都諗住轉iphone算
Ip8 將會屌打所有An 機,人頭同龜頭擔保

蘋果股票訓身入,信我

屌你老母打,死去中國啦
同樓主一樣
以前用過an 同d冇人識既os
以前得閒就話會搞呢樣搞果樣
而家長期用iphone 唔洗搞咁多野
apps store裝完即刻用得

android 唔係去 play store 裝完即刻用得 ?

其實兩個os已經好接近

我就成日都見到好多人講相同理由話 iphone 買完可以即用
乜 android 機唔可以買完即用 ?

係ios個buckup呀,換新iphone,入完apple id就乜都搞掂曬呀

google backup 換另一部 android 機咪又係一樣
搵黎講
如果用iphone 做工程就死得,成日開唔到email attachment, d file又save唔到係device
咩都要返去用電腦攪
扮咩大個
網民大呻用 iPhone 不如 Android 機悲慘史 網友神回:iPhone 越獄咪得 – iPhone7 – Samsung – Kay – ezone.hk - 網絡生活 – 網絡熱話 :: ezone.hk :: 一站式即時科技新聞
http://www.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=23298

我果陣用milestone刷cm 2.1, 每日花幾粒鐘係部機度, root機, 刷rom, 跑分, 玩setting, 美化homepage etc.

諗落都覺得好on9

而家正正常常咁用iphone算數
如果用iphone 做工程就死得,成日開唔到email attachment, d file又save唔到係device
咩都要返去用電腦攪

冇finder又係on9
做咩搞到咁複雜
我用an機都係因為平 防水 有個backward製 從來冇玩過rom 晒時間
最緊要iphone夠順
咩都要返去用電腦攪

冇finder又係on9

用my document 咪得
轉會後連JB都費事
同樓主一樣

android 唔係去 play store 裝完即刻用得 ?

其實兩個os已經好接近

我就成日都見到好多人講相同理由話 iphone 買完可以即用

係ios個buckup呀,換新iphone,入完apple id就乜都搞掂曬呀

google backup 換另一部 android 機咪又係一樣
搵黎講

唔係全部app都可以backup
同樓主一樣

其實兩個os已經好接近

搵黎講

唔係全部app都可以backup

連apps既設定都backup埋 唔知an機得唔得
呢個飛機post成地精
呢個飛機post成地精

An狗自瀆同idog自慰有咩分別?
呢個飛機post成地精

咁都成地精,依家手持iphone都可以俾人話又拎android打
上面有啲話細個放學返屋企刷rom
其實智能手機都唔係出左好多年姐

Galaxy S2 都出咗五六年了

我就好坦白既 I9000年代已經中學 小學仲係以前nokia 5800

Galaxy S2 都出咗五六年了

更迭速度
初中個時老母買左部note1我拎返學校幾撚威
人生第一部smartphone乜柒都改一餐
依家都year2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞