人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
想當年,小弟仲係學生哥,終日無所事事,日撚日拎撚住部s3,刷rom刷cm刷到連屋企人同同事拎上手都唔撚識用。仲試過用部s3刷到用到note4啲功能 ,望到部s3用到啲app,browser,識縮細到波波咁 ,又可以用幾個框框玩multi app ,真係好撚爽,好有成功感....

而家人大個,日撚日打工做到成隻狗咁,買部手機都懶得改,唯有用部奴性大發的iphone,凡事要多謝教主 ,依家邊個先係用家,依家分期啲數大到傻咗,仲要感謝垃圾apple,我
S3有幾耐歷史
仲係好新
S3有幾耐歷史
仲係好新

5年,但我已經由讀書畢業到做緊野
以前玩nexus s 同g2玩到出神入化
依家用緊SE
老老豆豆an4.4之前啲介面好撚柒
以前玩nexus s 同g2玩到出神入化
依家用緊SE

巴打應該都成日遊走響xda
想當年用nexus4都瘋狂刷rom 直到佢爆左mon懶得再整就轉投iPhone到而家
Same here ,以前nexus, s3都勁中意玩刷rom, 依家出左黎做野真係乜都唔想搞 wallpaper 鈴聲乜都無轉
你弱撚智,我雙修
呢個真
由最初root機學起慢慢玩玩玩
整到部機自己專用咁

而家Iphone 莫講話咩 wallpaper鈴聲都廢撚事博
Same here ,以前nexus, s3都勁中意玩刷rom, 依家出左黎做野真係乜都唔想搞 wallpaper 鈴聲乜都無轉

青春就咁流走咗
你弱撚智,我雙修

見唔到咩 我trade完s3都仲要分期買iphone,依家仲有成幾千蚊卡數分緊期,邊似得你咁有米
認同 人大左 有時間都未必出去應酬玩
休息多陣好過 仲攪咩電話 左刷右刷
an狗
認同 人大左 有時間都未必出去應酬玩
休息多陣好過 仲攪咩電話 左刷右刷

重點係依家刷唔刷分別,用感都差唔多
前Nexus one 用家表示同意
以前唔理data乜都洗得,而家人大左唔捨得冇晒d對話、data焗住用返iPhone 好懷念以前三五個月an iPhone 跳出跳入咁轉
同樓主一樣
以前用過an 同d冇人識既os
以前得閒就話會搞呢樣搞果樣
而家長期用iphone 唔洗搞咁多野
apps store裝完即刻用得
好有回憶
以前日日放學返屋企就刷rom刷內核
又可以超頻 又可以乜都改一餐
第一次用android 係samsung部i5700,
部機拎返黎嗰陣慢到抽筋, 跟住慢慢上網睇下人點tune, 由好撚lag慢慢tune到唔太lag已經好有成功感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞