人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
初初出的android疾到爆,又倒水電,又孤兒仔,逼住用親生仔,但裝個備份軟件都又要root又搞呢樣哥樣,到出到親生仔5代決定轉會,現在開住個icloud就可以無限復活!人大左,真係唔想搞來搞去咁煩!有時間都用來休息下。
話iPhone貴個啲
其實而家有SE比你選擇
話iPhone貴個啲
其實而家有SE比你選擇

咁要5吋mon又要平呢?
今時今日仲講過file, mail attachment

最初iOS的確好多缺點,依家2017年有咁多雲端服務基本上佢講嗰啲假設問題,都有方案去解決。

到時實有人話咁如果冇任何網路會點樣?咁就係第二個問題
話iPhone貴個啲
其實而家有SE比你選擇

其實而家Android機都係越嚟越貴,其他做電話嘅始終硬件廠嗰種模式,冇辦法做到好似蘋果咁樣軟硬件整體合一。

最初iOS的確好多缺點,依家2017年有咁多雲端服務基本上佢講嗰啲假設問題,都有方案去解決。

到時實有人話咁如果冇任何網路會點樣?咁就係第二個問題

Nextbin robin同5g 4g 450Mbps之類答咗你

第一,用依種形式加上4g 5g上下載一定好大流量

第二,nextbin robin就係用雲端save曬啲相呀片呀同埋少用的app,但之所以依家廢曬係,你會唔會為咗down套戲而浪費成幾GB數據? 同埋,你會唔會為咗開張相去睇而浪費時間響cloud搵相再down黎睇?
留名
垃圾用Samsung
好多人似乎唔願意提起Android機有幾多部孤兒機,iPhone嘅話你最少都起碼用到兩至三年。

咁好老實,4.0打後an都無乜太大突破

其實4.0之後先最大突破

由dalvik 轉用art 快左
又有doze, 雖然係廢

成部機順左
其實依加已經無乜你地講嘅lag 機問題
只不過舊電……………
x10當年日日返屋企爬xda改rom同超頻
好多人似乎唔願意提起Android機有幾多部孤兒機,iPhone嘅話你最少都起碼用到兩至三年。

咁好老實,4.0打後an都無乜太大突破

gingerbread = windows xp
kitkat = windows 7
nougat = windows 10
agger
當年刷到部X8有multi touch,果陣仲要刷機成個flow要自己打command
當年刷到部X8有偽multi touch,果陣仲要刷機成個flow要自己打command
當年刷到部X8有偽multi touch,果陣仲要刷機成個flow要自己打command

電話全部都係用an機,淨係用過兩部ipad,不過用嘅時間極少,暫時有以下感覺:

1. ios次撚次update d新功能都要default on,屌你老母我有心用就會自己走去開啦

2. 抄張相落電腦都麻撚煩,有時想抄出嚟去哂相嘛

3. safari bookmark整理時要逐個逐個搬入folder

4. ios可唔可以做到完全唔俾個app行?唔好同我講關咗notification, 我意思係完全唔俾佢wake,間唔中background行都唔俾佢

5. Download ig 相,係download, 唔係cap screen

6. 微信防止人地回收msg

7. 改host file 防廣告/惡意網站

8. 用假gps玩pkmgo

9. whatsapp改咗個打電話掣做真係經sim card打俾人

10. 插sdcard 直接backup成個system 落張card度
電話全部都係用an機,淨係用過兩部ipad,不過用嘅時間極少,暫時有以下感覺:

1. ios次撚次update d新功能都要default on,屌你老母我有心用就會自己走去開啦

3. safari bookmark整理時要逐個逐個搬入folder

4. ios可唔可以做到完全唔俾個app行?唔好同我講關咗notification, 我意思係完全唔俾佢wake,間唔中background行都唔俾佢

5. Download ig 相,係download, 唔係cap screen

9. whatsapp改咗個打電話掣做真係經sim card打俾人

10. 插sdcard 直接backup成個system 落張card度

你注定用an機

有時要做嘢真係要抄file喎

你注定用an機

仲用緊cm rom, 不過而家cm都冇咗
AGGER
以前係日本買GN返黎root機刷rom,到轉n5,宜家轉埋iphone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞