人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
想問下 除左"刷"仲有冇第二個字可以代替?

你想我通root機,boot機,同flash部機? 矯枉過正喎

因為成日聽到蝗講刷手機
所以諗緊有冇其他字,純學術討論
其實效能黎講,2gb打後的iPhone 已經好順。反為我部s7e講到幾勁spec,一樣窒過部ip7好多,最低能佢多ram過ip7但 d ap成日reload 。唔覺得係被迫,跟本係正常本應係咁。正如電腦買apple係貴但煩少pc好很多野
其實效能黎講,2gb打後的iPhone 已經好順。反為我部s7e講到幾勁spec,一樣窒過部ip7好多,最低能佢多ram過ip7但 d ap成日reload 。唔覺得係被迫,跟本係正常本應係咁。正如電腦買apple係貴但煩少pc好很多野

S7要刷原生android之後你就明個分別,當然,啲feature都會冇曬
想當年xperia s
想當年xperia s

尿黃
想當年xperia s

尿黃

Sad but true
細個個陣會晒時間root 機 ,搵好啲嘅rom刷 同執靚個home
到咗開始忙個陣 就會嫌android 會慢會lag 無時間搞就轉咗ios 會

Totally agger

宜家d android已經一黎就好順好靚 唔洗刷rom啦
不過我都係轉左會 煩少好多

乜撚野年代
仲有人覺得android一定會lag

oneplus 3t 順過快過iphone好多,又平,只係NFC 同相機差d

支那機你用埋我份

咁你又偷個咁既username?
淨係識抄同支那畜有乜分別

你又知點我唔係高登個專機?

乜撚野年代

oneplus 3t 順過快過iphone好多,又平,只係NFC 同相機差d

支那機你用埋我份

咁你又偷個咁既username?
淨係識抄同支那畜有乜分別

你又知點我唔係高登個專機?

重有我係支那人所以知道支那人衰野一定唔敢用支那電話

正如中共高官都送自己仔女出外國
其實iphone用家係咪真係以為,用an機就一定要所有野set過曬?

其實android用家係咪真係以為,iPhone嘅所有嘢一定係set死曬?

唔係

用過N5未
以前部手機

用過N5未

人地刷機係寧願犧牲啲電量都要順翻少少,Lg的Nexus機係要刷到啲電可以用耐啲
以前部手機

人地一拎上手,好無奈咁講:點用呀?唔識用喎
完全一樣
以前成日上xda mobile01 嗰d 地方研究點玩部機
超頻 刷rom custom launcher

之後越嚟越忙就唔想再放時間落部電話度
換咗nexus 5 直情連root 機都廢事

前幾個月頂唔順舊電咁廢 轉埋會ip7+
用得幾舒服
細個個陣會晒時間root 機 ,搵好啲嘅rom刷 同執靚個home
到咗開始忙個陣 就會嫌android 會慢會lag 無時間搞就轉咗ios 會

乜撚野年代

兩部都有 完全唔覺順過iphone
如果iphone可以刷android就好了
如果iphone可以刷android就好了

Android模擬器?不敢想像

乜撚野年代

兩部都有 完全唔覺順過iphone

事實 iphone 開 Game 㑹快啲
android就像情婦 好open 識得調戲你 可不斷變裝吸引你 令你為佢瘋狂 但可能隨時離去(指資料)
同她一齊好冒險 分分鐘有梅毒(an機中毒)

ios就像老婆 限制你自由度 讓你安分守己
雖然不會調戲你 但會照顧你生活 令你無須煩心
同她一齊很放心 做愛時有安全感 很乾淨

由an2.0聽撚到而家...
android就像情婦 好open 識得調戲你 可不斷變裝吸引你 令你為佢瘋狂 但可能隨時離去(指資料)

但男人本性呢

但男人本性呢

男人本性就係手持一部正正經經嘅iphone, 再另外係出面買多部an機搞三搞四!

S7順過S7 edge好多

由an2.0聽撚到而家...

android死症,除非google有決心,放棄所有舊機舊app
重新寫過os

apple iOS 終於推出 afs + 不支援 32bit app
係需要好大勇氣

你去youtube seaech android authority gary explain
佢有條片講C 同java 寫岀黎嘅apps run 嘅速度,喺6.0 度java 個app 已經可以run 得快過C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞