人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
根本用android先係奴性極重,幾千蚊買個唔安全又乜都要自己搞嘅產品,啲人重要覺得自己好勁部機好抵

根本用iphone先係奴性極重,幾千蚊買個功能同android二千蚊一樣功能嘅產品,啲人重要自我催眠自己冇買貴到

都係果句,iphone se順暢程度仲係屌打所有an機包括google pixel 你咪繼續浸醉自己世界囉

你用過pixel未架....
用過iphone4 跟住都係一路Andriod,
而家用緊xz, 覺得幾簡單,好用

whatsapp 影相又可以立即畫野
用開an,跟住轉左se,然後頂唔順用返Android ,平板用緊ipad

無得save嘢offline睇(notes)
介面無得自己set

打字唔太啱我用(筆劃撚)
過資料要開電腦入
無記憶卡
換電池

iphone對我嚟講係得影相靚
以前iPhone 都會JB
現在都廢事JB
其實效能黎講,2gb打後的iPhone 已經好順。反為我部s7e講到幾勁spec,一樣窒過部ip7好多,最低能佢多ram過ip7但 d ap成日reload 。唔覺得係被迫,跟本係正常本應係咁。正如電腦買apple係貴但煩少pc好很多野

係得的話,點解我身邊的明友買完Mac又係要裝返個windows上去
AN狗係唔係精神病發作?妄想症又發作?幻想俾人迫害緊?

香港地 完全有自由去選擇你用咩手提電話

有病就睇醫生啦 On9仔

其實Android嘅default setting已經好好用
不過os自由度可以有更多function
點解用an=成日要set野?
an最方便就係過資料 插電腦就得
win/mac都得
用app亦可 dropbox,google drive,onedrive

未講ios每次update完有班人屌哂鬼
又話要降版 乜乜乜
過資料一定要經app
由nexus one開始用到Sony z3,最後都係唔想再改野轉左用iPhone
想當年用nexus4都瘋狂刷rom 直到佢爆左mon懶得再整就轉投iPhone到而家

一樣
第一次用android 係samsung部i5700,
部機拎返黎嗰陣慢到抽筋, 跟住慢慢上網睇下人點tune, 由好撚lag慢慢tune到唔太lag已經好有成功感

same,不過而家都未轉會,不過已經冇flash rom同root。
索尼罪大滔天
而家連ios都廢事更新

由an2.0聽撚到而家...

睇埋啲垃圾網
睇你個cap圖完全無內容

[url]Android 8.0多項新特色曝光!將有望解決Lag機問題! - 香港手機遊戲網 GameApps.hk http://www.gameapps.hk/news/22074[/url]
用過iphone4 跟住都係一路Andriod,
而家用緊xz, 覺得幾簡單,好用

whatsapp 影相又可以立即畫野

Iphone都可以
同樓主一樣
以前用過an 同d冇人識既os
以前得閒就話會搞呢樣搞果樣
而家長期用iphone 唔洗搞咁多野
apps store裝完即刻用得

android 唔係去 play store 裝完即刻用得 ?
同樓主一樣

android 唔係去 play store 裝完即刻用得 ?

其實兩個os已經好接近
點解講到用an機一定要刷rom, 呢個會唔會係你自己既問題

舊時an機唔刷慢到頂唔順

點叫快 ?
點叫慢 ?
識得刷rom就當自己係工程師

其實咁做既人唔會覺得自己係工程師
係唔識咁做既人見到人地識做覺得人地係工程師
根本用android先係奴性極重,幾千蚊買個唔安全又乜都要自己搞嘅產品,啲人重要覺得自己好勁部機好抵

用 windows 既人係咪有相同情況 ?
其實iphone用家係咪真係以為,用an機就一定要所有野set過曬?

其實android用家係咪真係以為,iPhone嘅所有嘢一定係set死曬?

iphone 的確係 set 死晒
其實Android嘅default setting已經好好用
不過os自由度可以有更多function
點解用an=成日要set野?
an最方便就係過資料 插電腦就得
win/mac都得
用app亦可 dropbox,google drive,onedrive

未講ios每次update完有班人屌哂鬼
又話要降版 乜乜乜
過資料一定要經app

你好似講漏 linux 同 unix
搞多野 其實都係為左J個介面

不過點ROOT 點整 幾開放都好 android大部份機影相都係又7對蕉又慢 (以前)
其實iphone用家係咪真係以為,用an機就一定要所有野set過曬?

其實android用家係咪真係以為,iPhone嘅所有嘢一定係set死曬?

iphone 的確係 set 死晒

想再自己set多d野可以刷rom
唔想煩用跟機android都夠做
做要自由過ios
想過file直插電腦
download完一個file可以直接用唔同app開或edit
又唔洗驚一升ios版本就會lag好多
搞到要係router block apple update
最重要ios冇得自由咁downgrade
uograde中左伏冇得搞
同樓主一樣

其實兩個os已經好接近

我就成日都見到好多人講相同理由話 iphone 買完可以即用
乜 android 機唔可以買完即用 ?
有時間都去飲野溝女啦
成班垃圾loser 工程師係度浪費時間刷刷刷
老實講ios已經冇之前咁好用, 每次更新都有大大小小唔同既bugs, 更新後舊機又變慢, 咁同以前android有咩分別,我ipad mini 2 9.3.5 都lag lag地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞