人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
想當年,小弟仲係學生哥,終日無所事事,日撚日拎撚住部s3,刷rom刷cm刷到連屋企人同同事拎上手都唔撚識用。仲試過用部s3刷到用到note4啲功能 ,望到部s3用到啲app,browser,識縮細到波波咁 ,又可以用幾個框框玩multi app ,真係好撚爽,好有成功感....

而家人大個,日撚日打工做到成隻狗咁,買部手機都懶得改,唯有用部奴性大發的iphone,凡事要多謝教主 ,依家邊個先係用家,依家分期啲數大到傻咗,仲要感謝垃圾apple,我

無撚有錯,時間多on99既廢青咪用Android ,部機搞咁多野仲要lag下lag下仲覺得自己好撚勁好識手機咁。
老老豆豆an4.4之前啲介面好撚柒

當年cm個介面
好有回憶
以前日日放學返屋企就刷rom刷內核
又可以超頻 又可以乜都改一餐

以前強制要所有核心長著加set死最高頻,最多熱少少同燒電,依家啲咩810,820咁攪法唔使三秒即刻
好有回憶
以前日日放學返屋企就刷rom刷內核
又可以超頻 又可以乜都改一餐

以前強制要所有核心長著加set死最高頻,最多熱少少同燒電,依家啲咩810,820咁攪法唔使三秒即刻

當年將部i9000刷成咁就為咗打gta3,見到run得好順的一刻
Lg 2x
成日上xda睇有無新rom岀
後生日本車
大個歐洲車
所以,雙修先係皇道。
其實依家3000鬆啲都可以買到唔錯嘅android, 主力用iphone, 得閒玩下android 都唔太難呀
一直都係用android
二千幾蚊就做到六千幾蚊iphone做既野
iphone又冇dlna又冇得插卡
whatsapp記錄又要揾方法轉過
我唔明你唔得閒刷嘢玩關部iPhone乜撚嘢事 我有部nexus 唔刷rom 咪一樣係部手機 唔會因為我唔刷rom突然想用iPhone喎
講到又成功感又盛
唔講以為你地係寫個rom出黎
S1s2之後轉左iphone
冇再掂an機
想當年用nexus4都瘋狂刷rom 直到佢爆左mon懶得再整就轉投iPhone到而家

我都係 啲開機畫面又改嚟改去 係幾好玩嘅
買 Nexus 就得啦, 家下有 Pixel.
不過當大家都醒覺時 Pixel 唔係平機囉
以前玩nexus s 同g2玩到出神入化
依家用緊SE

巴打應該都成日遊走響xda

xda 真係好正
乜鳩呀 iphone都有jail break啦
我以前雙修
Android tab 同phone 都root又狂係到刷
iPhone ipad又jb 睇雨有咩正tweak 好玩既tweak

而家iPhone app store睇雨有咩好玩
完全一樣
Sad but true
細個個陣會晒時間root 機 ,搵好啲嘅rom刷 同執靚個home
到咗開始忙個陣 就會嫌android 會慢會lag 無時間搞就轉咗ios 會

Totally agger
證明你大個仔喇,唔再浪費時間在無聊野度,

仲唔快D感謝教主
前Nexus one 用家表示同意

+1 粒trackball
點解講到用an機一定要刷rom, 呢個會唔會係你自己既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞