人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
Sad but true
細個個陣會晒時間root 機 ,搵好啲嘅rom刷 同執靚個home
到咗開始忙個陣 就會嫌android 會慢會lag 無時間搞就轉咗ios 會

Totally agger

宜家d android已經一黎就好順好靚 唔洗刷rom啦
不過我都係轉左會 煩少好多
點解講到用an機一定要刷rom, 呢個會唔會係你自己既問題

舊時an機唔刷慢到頂唔順
認同 人大左 有時間都未必出去應酬玩
休息多陣好過 仲攪咩電話 左刷右刷

同以前讀書都係落黃金買料砌電腦再超頻搞散熱一樣
人大左一返工就冇時間再慢慢搞,求其買廠機用算
轉iphone第一個禮拜,第一個改到既習慣就係靜音

Android果陣日日轉,而家轉都懶得轉
講到iPhone好似冇jailbreak咁

sor iOS進可攻退可守

鍾意有an機功能可以jb,鍾意安全可以唔j

最重要係你唔會想返轉頭

吹漲
就好似細個會慢慢搵Crack返嚟破解用老翻軟件打老翻Games,中毒都唔怕,至多慢慢搞

人大咗再無咁嘅閒情逸致,幾百蚊買個方便等於一切,再無咁嘅心機去搞咁多嘢
我都係
去到出iphone 5s 我就換咗,然後就對an 機無晒興趣
到依家一部iphone 7+ 一部s7
部AN機都已經唔再理佢,唔會flash rom同root 機
識得刷rom就當自己係工程師
oneplus 快樂使用中
唔使刷又有自由

垃圾機連3.5mm都無見到都嬲

注:有3.5mm 既iphone 我覺得係好
只係貴
Yes 以前讀U果陣 一買部android就刷rom 上xda研究 日日都哂幾個鐘back up restore

自從返工後就轉左iphone, 之後幾年都冇撚搞過個system了

一黎冇時間 二黎收工已經好攰 唔想煩

依家部6仔換完電仲係好順暢 每日一叉夠我用

等iphone8出就狗衝
點解講到用an機一定要刷rom, 呢個會唔會係你自己既問題

舊時an機唔刷慢到頂唔順

舊時iphone用耐都係慢。講到尾其實只係心態問題,唔關電話事,我相信家陣買an機同iphone都唔會仲有人刷rom同jb啦
Sad but true
細個個陣會晒時間root 機 ,搵好啲嘅rom刷 同執靚個home
到咗開始忙個陣 就會嫌android 會慢會lag 無時間搞就轉咗ios 會

Totally agger

宜家d android已經一黎就好順好靚 唔洗刷rom啦
不過我都係轉左會 煩少好多

乜撚野年代
仲有人覺得android一定會lag
你唔講iPhone jb tweaks?
Android唔root唔刷ROM都用得啦
記得當年用s2 瘋狂刷Rom 個陣好似已經玩緊multi window Good old days
唔關事 我大學新仔個陣iphone 4 jb springboard玩到花嗮
宜家iphone stock wallpaper folder都無個咁解
iphone 宜家真係好悶,但係其他機直頭係垃圾,起碼用iphone唔會用到上火先
iPhone係悶,但好過An機垃圾
根本係因為有得比你揀先至心癢,繼而刷機
根本都唔關事, 你買 an 機都可以唔 root 機
準備過檔
根本用android先係奴性極重,幾千蚊買個唔安全又乜都要自己搞嘅產品,啲人重要覺得自己好勁部機好抵

根本用iphone先係奴性極重,幾千蚊買個功能同android二千蚊一樣功能嘅產品,啲人重要自我催眠自己冇買貴到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞