人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
根本用android先係奴性極重,幾千蚊買個唔安全又乜都要自己搞嘅產品,啲人重要覺得自己好勁部機好抵

nexus個post先正
入面死傷慘重

做an俠真係好慘,冇一代親生仔係正常

銀河nexus 三星amoled mon大跌價
nexus4 背面易爆加power制易壞
nexus5 power制易壞
nexus6 貴價貼牌amoled mon大陸機
nexus5x bootloop
pixel 樣柒又貴行貨都冇

有時都幾佩服an俠,咁多問題都接受到
一樣...
以前無一部機用多過一年
而家keep 仲用6s , 用到壞為止
屌 有時間拎黎玩溝女上連登好過啦,要黎刷rom?會唔會太on9

手機就係要黎用,你唔好話鑽木取火好過奴性煤氣爐?懶感觸攞黎講

agger
講到又成功感又盛
唔講以為你地係寫個rom出黎

中point an撚成日以為自己工程師好撚醒
其實只係上網拎人地個rom黎刷 仲要跟著一個一個step做 仲要懶醒咁寸ifan無腦,有腦都唔會掛著整埋啲改開機玩面啲on9野啦

根本用android先係奴性極重,幾千蚊買個唔安全又乜都要自己搞嘅產品,啲人重要覺得自己好勁部機好抵

根本用iphone先係奴性極重,幾千蚊買個功能同android二千蚊一樣功能嘅產品,啲人重要自我催眠自己冇買貴到

二千蚊有乜an機同iphone一樣順?

根本用iphone先係奴性極重,幾千蚊買個功能同android二千蚊一樣功能嘅產品,啲人重要自我催眠自己冇買貴到

攞二千蚊an機黎比,你真係弱撚智
雙修都唔太得閒刷rom啦
咁呢個係社會既錯
其實iphone用家係咪真係以為,用an機就一定要所有野set過曬?
幾時開始出黎做野就叫大個咗

最撚大支野你啦寶寶哥
Sad but true
細個個陣會晒時間root 機 ,搵好啲嘅rom刷 同執靚個home
到咗開始忙個陣 就會嫌android 會慢會lag 無時間搞就轉咗ios 會

Totally agger

宜家d android已經一黎就好順好靚 唔洗刷rom啦
不過我都係轉左會 煩少好多

乜撚野年代
仲有人覺得android一定會lag

oneplus 3t 順過快過iphone好多,又平,只係NFC 同相機差d
講到又成功感又盛
唔講以為你地係寫個rom出黎

中point an撚成日以為自己工程師好撚醒
其實只係上網拎人地個rom黎刷 仲要跟著一個一個step做 仲要懶醒咁寸ifan無腦,有腦都唔會掛著整埋啲改開機玩面啲on9野啦

不過老實講,唔係果陣玩android都唔會知究竟linux權限777係咩意思。
我係iPod Touch gen 2 JB,之後An 機刷CM,xposed,到依家iPhone 乜都唔搞
細個個陣會晒時間root 機 ,搵好啲嘅rom刷 同執靚個home
到咗開始忙個陣 就會嫌android 會慢會lag 無時間搞就轉咗ios 會

乜撚野年代

oneplus 3t 順過快過iphone好多,又平,只係NFC 同相機差d

支那機你用埋我份

乜撚野年代

支那機你用埋我份

咁你又偷個咁既username?
淨係識抄同支那畜有乜分別
I know that feel
我仲要由windows mobile,即係hp o2果啲機開始玩
後尾轉iphone都會jb玩下
而家....唉
根本iphone jb完仲多野玩
雙修

你啱,一日未到廢中一日都唔俾感嘆大個咗依三個字
所以,雙修先係皇道。
其實依家3000鬆啲都可以買到唔錯嘅android, 主力用iphone, 得閒玩下android 都唔太難呀

時間呀時間,down個rom再刷再開機test正常function用唔用到,咁就一日

乜撚野年代

姐係咁,如果有得刷,刷到部3t可以好似s7雙click home掣開相機 ,仲快過iphone乜乜乜,我會願意買3t去試到咁囉 , 但依家啲野做多到 ,連得閒去行吓綠色鋪橙色鋪的時間都冇
想問下 除左"刷"仲有冇第二個字可以代替?
想問下 除左"刷"仲有冇第二個字可以代替?

你想我通root機,boot機,同flash部機? 矯枉過正喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞