人大個咗,就會被逼放棄用android,用部奴性iphone

271 回覆
146 Like 33 Dislike
Ip8 將會屌打所有An 機,人頭同龜頭擔保

蘋果股票訓身入,信我
搞多野 其實都係為左J個介面

不過點ROOT 點整 幾開放都好 android大部份機影相都係又7對蕉又慢 (以前)

好撚無知 都未睇過an旗艦d對焦 唔好衝出黎柒
同樓主一樣
以前用過an 同d冇人識既os
以前得閒就話會搞呢樣搞果樣
而家長期用iphone 唔洗搞咁多野
apps store裝完即刻用得

android 唔係去 play store 裝完即刻用得 ?

其實兩個os已經好接近

我就成日都見到好多人講相同理由話 iphone 買完可以即用
乜 android 機唔可以買完即用 ?

算9數啦 擺明唔係呢d原因
有時間都去飲野溝女啦
成班垃圾loser 工程師係度浪費時間刷刷刷

其實效能黎講,2gb打後的iPhone 已經好順。反為我部s7e講到幾勁spec,一樣窒過部ip7好多,最低能佢多ram過ip7但 d ap成日reload 。唔覺得係被迫,跟本係正常本應係咁。正如電腦買apple係貴但煩少pc好很多野

係得的話,點解我身邊的明友買完Mac又係要裝返個windows上去

會唔會係你朋友戇鳩呢
你弱撚智,我雙修

見唔到咩 我trade完s3都仲要分期買iphone,依家仲有成幾千蚊卡數分緊期,邊似得你咁有米

用咗iphone你依然係窮撚
唔會變咗有錢人
自我安慰打飛機
所以窮撚就唔好學人用貴機啦

利申 窮撚用平機
刷左8 部機

最後換左iphone

次次都降頻慳電 但連z3 都食電

重度用家

其實食電未必關 CPU 頻率事
有時係 CPU governor 同I/o scheduler 出事
自己改一改之後依加用電大約20%/hr

不過Android 食電係真,好心Google 搞下佢

點解會吹到iphone慳電?咪一樣倒水

我未改之前得2hrs sot
同樓主一樣

android 唔係去 play store 裝完即刻用得 ?

其實兩個os已經好接近

我就成日都見到好多人講相同理由話 iphone 買完可以即用

算9數啦 擺明唔係呢d原因

大部分人都係跟風 只睇外表
但係IOS 嘅完美backup 係android 無得比㗎喎
你弱撚智,我雙修

見唔到咩 我trade完s3都仲要分期買iphone,依家仲有成幾千蚊卡數分緊期,邊似得你咁有米

用咗iphone你依然係窮撚
唔會變咗有錢人
自我安慰打飛機
所以窮撚就唔好學人用貴機啦

利申 窮撚用平機

早知就唔好學人玩iphone啦 奢侈品嚟
我都已經懶得再諗Home page design

沿用返幾年前既設計就算

Ringtone都仲係林俊傑既她說
同樓主一樣

其實兩個os已經好接近

係ios個buckup呀,換新iphone,入完apple id就乜都搞掂曬呀
iPhone係悶,但好過An機垃圾

垃圾刷到廢物利用唔好咩

垃圾刷到廢物利用唔好咩

Android 唔垃圾,但hardware 全部垃圾
pixel係唯一覺得比到iphone既感覺我
如果d過場華麗d其實係幾好
同埋google個相簿app個logo轉左佢會好好多囉
見到個風車就唔想用
android就像情婦 好open 識得調戲你 可不斷變裝吸引你 令你為佢瘋狂 但可能隨時離去(指資料)
同她一齊好冒險 分分鐘有梅毒(an機中毒)

ios就像老婆 限制你自由度 讓你安分守己
雖然不會調戲你 但會照顧你生活 令你無須煩心
同她一齊很放心 做愛時有安全感 很乾淨

但男人本性呢

男人本性就係手持一部正正經經嘅iphone, 再另外係出面買多部an機搞三搞四!

最後都係覺得iphone好
其實話iPhone 貴個d, 有無諗過iPhone 價企得有幾硬?
一年後trade 番出去仲有2/3. 隨時2手入3手放唔洗點蝕。

Android 機,一入手跌一半。我個Fd 買V10 , 5k 入,用得7個月燒底板,搵LG 整番後放番出去,得番1.8k
其實話iPhone 貴個d, 有無諗過iPhone 價企得有幾硬?
一年後trade 番出去仲有2/3. 隨時2手入3手放唔洗點蝕。

Android 機,一入手跌一半。我個Fd 買V10 , 5k 入,用得7個月燒底板,搵LG 整番後放番出去,得番1.8k

仲有iPhone 一般正正常常都用到2年,所以iPhone 先係窮人恩物

仲有iPhone 一般正正常常都用到2年,所以iPhone 先係窮人恩物

我S2 Galaxy Nexus S3 S4 到宜家重用到 但是靜係5s都換咗3部 次次都係爛個Mon
利伸 : 全部都裸跑

垃圾刷到廢物利用唔好咩

Android 唔垃圾,但hardware 全部垃圾

乜唔係software先垃圾咩

我S2 Galaxy Nexus S3 S4 到宜家重用到 但是靜係5s都換咗3部 次次都係爛個Mon
利伸 : 全部都裸跑

你代表全世界?
條街仲有幾多人用緊s2 s3 s4呀大佬
買部機返黎就係為左刷rom咁on9
成班毒撚唔刷下rom點搵到存在感丫
利申:雙修,an機從來只用pure android
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞