有冇做藥廠巴打絲打(2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
baxtxx係公司名定人名
qc 某 manager
係唔知可以轉邊行
藥廠正常一個月係1萬incentive
fresh既就14k左右+1萬incentive+2千幾車錢

我係做計incentive果個,我比較熟藥廠計出錢果d, 好少廠正常sales既incentive少過一萬一個月嫁啦
做10年左右sales就底薪3萬頭至中+1萬佣+2千幾車錢
點入行? 需要咩科學歷?
上年grad,好彩個人唔摺,去做左前線sales
依家轉左去office ,20K 一個月
班同學仔仲做緊qaqc 12,3k一個月,好慘
我grad左差唔多4年 跳左第三間藥廠 人工都係唔夠19k
申利 on9 QC
好似真係有,上次msd打黎話佢地個budget 16.8k, travel allowance 2k
incentive 10k-20k 真係fatfat,可惜唔請我
維特健靈大埔藥廠疑洩化學品 半百職員疏散

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191019/mobile/bkn-20191019155021262-1019_00822_001.html
返六日
真心 做藥廠既話 做後面back office果d舒服d 人工係無sales咁多 但至少好過lab
back office姐係咩
marketing?
Ching做藥廠office? 仲有冇請人?
想問pca係乜野
patient care assistant
姐係呀姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞