有冇做藥廠巴打絲打(2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Grace過到HR真係佢死好彩,當時HR有人走,急住要人(coordinator),佢睇準機會直接轉左過去,算係脫離咗trainee program,有d trainee就唔好彩啦,搵唔到位坐正,只能走人。呢個trainee program係垃圾,開始人工係高(特別係iang visa個d master大陸🐷)只要高層睇得起,🐔🐕升天。至於其他人,就算你做得幾好,present得幾好,都只能當炮灰。
有興趣報料既澳X同事:
https://forms.gle/NxvcJE1SdmABdaGt7

冇野講都投下票啦!
記住keep 住條link啊
會有好多野睇
澳x其實好多女淫底,國之將亡,必有妖孽!迷到d狗公!
依家應該仲拖緊

利申:之前係條街見到 無打招呼我就掉頭走咗
喺馬鞍山?
係油尖旺區但係具體係邊我唔係好記得
大陸係咁 抆完屎啲紙放垃圾桶到 真係...
印度人都係
我唔會開POST架!
要搵人開定第3個POST 等我入去
廁所化妝我好似都聽過,好似都係trainee定前trainee黎
藥廠環境咁差點解仲要做
有頭髮邊個想做熾哥
同事:
好心澳X係Block B整得口罩,就諗下可唔可以向員工內部認購啦!你地本身又唔派口罩已經都好「難得一遇」啦,口罩就冇喇,無情雞就係咁請人食,宜家連君圖飯都無得食。澳X人,好好珍惜有君圖飯食既日子。

仲有2餐食
有次GMP training ,有個新人咳到唔撚停,HR衰到要人屌先帶走佢,
之後入面坐果班人係入面聽足個半鐘, 都唔知佢地依家有冇事
我聽到都替佢地擔心, Train人 果位就自己帶手套, 自私到呢

咁撚仆都有
去過聽果D 記住留言報到有冇事
君圖狗飯 講起都有少少懷念
幫到盡一盡

同事:
致垃圾走狗HR:
憑乜野RnD只臭西喵喵喵有17k呀,機都唔識cal,部部比佢cal過嘅機都壞哂,仲要成9日瀨屎,要人成日幫佢執屎
明明probation都掙d過唔到,點解會加佢咁多人工呀
點解RnD有大把比佢更做到野嘅人,人工又唔加,淨係升職,唔加人工 成個RnD都要凍薪,加得人工個幾個都要「總經理特批」
憑乜嘢一個日日整壞哂d機嘅垃圾可以咁高人工呀

小編好想知邊個係喵喵喵

同事:
Block E 5樓office 真係經典,有位大陸lady成日咳,佢聲稱自己黽係氣管、支氣管炎。
坐佢附近D人好似冇咩意識提點佢返屋企休息嘅,完全當佢正常人咁交流傾計,但佢又邊傾邊咳🙄
唉,我估佢每朝早填果張health declaration form係虛報冇咳嗽。
依家有張新form比上司評估下屬健康,佢上司應該又虛報佢冇咳嗽。
咁又係,呢D文件報假都冇人知啦,同gmp record一樣。
仲有影印機附近果位阿叔,成日都唔帶口罩啊。

小編: 有冇咁撚痴線遲D仲要係位到食三文治架

同事
先唔講個垃圾R&D根本就係做QC野。入面嘅local同事真係一隻手數得曬,新嘅通常都做唔夠1年就走,最近做得耐嘅都走埋。係R&D做真係唔識蝗語都可以唔撚洗返。之前聽佢地講,無論Local定班專才話做5年 20k都無,好撚慘。入面仲要定時定候有D奇怪培訓活動,真係寧願做QC 都唔做R&D。
小編: 又有人走啦? 依家唔買美心 佢地仲可以買咩?
變左澳X post
講咁耐女一張圖都無 純文字討論?
唔好啦
大學D飯都好食過佢
上面咪貼左囉

好多人都睇緊, 基本做lab做藥既都mon post
做過呢間野真係唔洗轉公司
分分鐘人地唔當呢D係經驗
Re:喵喵喵
喵喵喵就係成撚日每講一句都加個喵字尾嘅大陸西 佢每次用完啲機 下一個人用都要整足一日先整得番
黎左3個月做野仲係成pat屎咁 磅都唔撚識用 開支Standard Solution都要開足3粒鐘
做錯又唔認 仲要賴9係人地教佢咁做

小編好想知係邊位 有冇相睇?

Re: R&D
垃圾R&D根本就係做QC野?屌佢啦,QC做埋R&D果份就真。整埋哂D垃圾Method,做到班QC仆撚哂街。用撚哂QC既人&錢&機,仲要整爛埋D機,政績就R&D既。
呢2個部門不和聽就聽得多
直接對罵真係第一次見 不過希望大家都將矛頭指返公司啦
巴打 QC 同R&D係到大戰緊
戰況你點睇?
好多花生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞