有冇做藥廠巴打絲打(2)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
好撚好笑 整完條熱線成公司上哂水爆料
拿拿聲開返個整合Post
好柒攰架
自從開熱線之後
我返黎食完飯就冇休息過

聽日應該唔出啦
朝早貼D啦, 之後出街
一向都係咁 成日互相搶野用
但rnd又係西總親信部門 西總一定偏幫
但老老實實 佢地人工都唔係好得去邊 俾上頭捽到死
之前做一致性評價做致傻
明明係決定公司條水嘅命脈project
拎得嗰20萬bonus出嚟俾成條team分 仲要到最後話遲左完成冇俾到
我屌你個西 澳x上頭真係用個陰道同陰莖嚟諗野
一條team十鳩幾個人 仲要一定係manager食大頭
就算拎到 下面班tech都係得幾千蚊
幾千蚊 同你個個星期六日番嚟ot 搞足半年 睬你都傻
一隻藥一致性評價如果過到藥監局 一年利潤可能唔只2000萬
你拎20萬出嚟掟乞衣咩
辛苦曬巴打
真係好撚仆街,得1%, 賣樓都多過佢
QC R&D既同事們
大家都係做狗 唔好互屌啦
人地R&D OT仲要冇錢,又冇人工加, bonus 又少
對住D閪公司係絕對唔可以手軟
遲下應該少好多料爆
會輕鬆少少
同事:
公司唔夠資源搞到QC又去RnD 拎野,RnD又去番QC拎野,結果搞到大家都不和

難怪兩邊D人成日係對家門口企啦
咁撚大間野,人工唔係多,拎多d錢黎買機確保品質好過啦
呢間野業務得1種:
第一: 炒屋, 附近村屋都係比佢買哂
第二: 租賃, 拎哂D屋拎租比D高層, 聽聞3000都唔洗
第三: 炒地, 工業村好多佢D地, 唔知租定買, 但基本上好多棟都係吉 唔運作
第四: 移民, 間野主要都係引入大陸人落黎香港

小編表示好認同
我成日都諗 藥廠姐 有冇咁必要下下輸入專業?
香港冇人識做咩?
陳總係人大黎
緊係有政治任務啦

遲D清潔保安果班都係專才黎架
同事:
屌你老母! 仆街公司唔比廁紙你用都算,洗完手想抹手姐, D紙巾得一層, 抹完成手紙巾碎, 未見過咁仆街既公司
又係廁紙問題 有人屌完每日得2卷後就出黎屌廁紙薄
小編完全感受到同事你既怒氣, 對為你清理屎尿既雙手, 無法為其提供一份高質紙巾作為答謝, 實在令人悔恨

同事:
我發現未有同事講color print呢件事🥱
都onL799諗出嚟嗰個🙈對於office嘅同事基本無咩變化要color print嘅點都係要print出嚟留record😑
以後一個dept得嗰一兩個同事print得color print講真都幾煩到人…
(牛逼係犀利咁解😂)

首先多謝你為小編解惑
但屌你唔撚爬文, 早2日咪有人屌color print 既問題囉
鑑於有人早前問 HR QA QC係唔係請緊人?

小編已得到回覆:
qa manager/qc manager唔係真係請人,係要符合入境處要求,只要話收到cv唔符合澳x要求,直接係國內請人(或者係已經有內定人選,佢好中意搵做過跨國製藥公司嘅人,例如Novartis),搞專才計劃至真,大家唔好俾佢厄到。類似嘅post都係咁,搞得嚟等疫情過去就可以入職。當然,前提係呢間嘢未汁😈所有人都只不過一個棋子,隨時可被替代,沒有任何感情可言,只要你做錯一樣野,絕對無運行。(做eng,qa,qc,pd香港人係極少可以晉升做manager)大家睇路,共勉之。
香港入境處班垃圾都廢嘅 見住咁多所謂專材湧入香港搶飯碗都無動於衷
有興趣報料既澳X同事:
https://forms.gle/NxvcJE1SdmABdaGt7

全民爆相爆片!下一個爆料王就係你
你都可以變身做澳狗!有料到就即刻影低send嚟爆相爆片熱線,一經獨家採用,係沒有任何獎勵。
甚至被起底, 被讚賞, 然後炒友。
唔洗驚,分分鐘,下一秒閪總就會係你床邊出黎
光復香港之後,X美就唔會存在啦。
你仲等? 遲下爆料冇人睇架啦

下一秒閪總就會係你床邊出黎
無錯! 佢地根本就係呃飯食
仲話公務員 為市民?
屌你啦 咪又係為果3-4萬既垃圾
專才?? FG叫專才? 咩U咁勁啊?
早晨啊巴打
想屌閪 就爆料啦
我就係人版 俾人炒左
所以改左圖
多謝同事意見

完全變咗狙擊澳_
真係 千祈唔好透露自己身份
睇我個下場你哋就知咩事
好彩早走早著咋(恭喜哂),唔係留待活受罪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞