whey乳清蛋白交流區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
有冇人有飲super green / multi-vitamin?
邊隻好?
睇完杜汶澤條片想走去買myprotein
想問呢個牌子嘅whey protein有冇咩問題同埋好唔好飲
利伸 想大隻啲firm啲 平時喺屋企做下運動咁
Btw 有冇人可以喺myprotein到邀請我
邀請咗你就有120蚊我又有55折
或者我邀請你都可以
Wtf 我係因為見到杜汶澤條片先想去買
不過我啱啱搵到個60%off code
Btw有冇口味推薦
係有分別
錢多可以買埋
不過濟飲whey 都夠其實
淨係試過vanilla炸,又難飲又多泡,不過奶茶都多人推,巴打可以去買下sample/1kg睇下接唔接受到
得嫁咩?
唔好買unflavoured,個人覺得chocolate smooth同banana cream好飲
myprotein隻whey垃圾
100% whey concentrate嚟

一係就直接買佢個isolate
飲whey唔使用隔同波都得啦
正常
classic 多咁多碳水
佢未減之前係450....
之後做promotion 370
呢排先加返變390
買開就知
有冇蛋白棒推介
平時食開musclepharm同myprotein 想試下新嘢
mp試過幾隻味後 覺得chocolate mint, peachtea,strawberrycream, mocha呢幾隻其實都ok嘅, milktea隻味好撚柒怪, blueberry 隻after taste會搞到好噁心,
標準答案bsn
有冇皮膚差嘅師兄可以推介iso?
淨係飲過Scitec nutrition 嘅iso 操完飲一杯都爆瘡
我都覺得milk tea唔好飲
有時開多/少左水直頭有苦味
同埋果層泡真係頂唔順
但唔知點解咁多人吹奏好飲

但真心係平嘅,想試chocolate mint iso不過諗起層泡就驚
食開myprotein lights bar隻花生明明好好食,又低碳
但最近唔知點解冇賣
我試過bsn既peanut butter 唔係太中意浸味
之前係myprotein買花生味 送到來爛溶溶 其他味又唔會咁
btw 有隻lean protein bar (好似係light bar前身?), 11g carbs 18g protein
利伸 未試過
終於可以出myprotein soy protein isolate chocolate 報膠
買左都成個月但難飲到我淨係飲左一次
隻粉就算落勁多水沖都好都係會好"杰"
可能就係豆粉同奶粉嘅分別
勸大家真係唔好買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞