whey乳清蛋白交流區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
歡迎大家留低飲過cp值高嘅whey
中過伏嘅都可以講低
如果有買開嘅可以順便報個價方便巴打們
有咩問嘅都歡迎討論

預咗會有人問所以講定先,

Whey只係一種補充劑,並唔係咩神奇藥,只要你一日嘅蛋白質攝取不足就可以飲。

但點解咁多做尖嘅師兄會飲?
因為whey係一個方便、經濟嘅蛋白質來源,而蛋白質正正就起收復肌肉上擔當住一個重要角色。成件事就只係咁單純

另外起市面上普遍買左嘅whey都會分兩種

第1種:whey protein
佢Marco嘅數字會稍微高少少,但相對價錢會平啲,消化吸收嘅時間都會耐少少。

第2種: Whey isolate
因為佢過慮得比較清,所以Marco會靚仔啲,當然價錢都會貴啲,但吸收消化就快好多
但基本上只要你唔係有咩特別目的 e.g.比賽/體質對乳糖特別敏感其實都唔洗飲到咁貴

有咩唔明歡迎再問,亦歡迎師兄們幫手解答
【行動文宣】請廣傳
922 suck 4.0 各有各玩
1)影帝不死隊,入機場cover突擊隊
2)先塞青衣,再視乎情況轉戰商場
3)直接和理suck商場
4)全港交通測試,工程RB隊
5)加入單車隊-會有單車小將帶領
6)黨鐵突擊小隊!(機場突擊隊已有一定人數後)
7)東涌郊野一日遊,玩無線電walkie,玩無人機
8) 我係機場人-食錯藍絲野食物中毒 準備 SL 被罷工
兄弟爬山,各有各做
我地另外有秘密小隊行動

TG : https://t.me/stuckwithyou
有冇邊隻冇咁熱氣
同好飲啲
最好飲既iso 係邊隻牌子 飲過biox chocolate peanut butter好難飲dymatize c&c 都算正常
想問下isoflex 點?
Allmax 好飲
myprotein clear whey isolate
Peach tea 味好正
本身飲開on double rich chocolate
今次屎忽痕見到有extreme milk chocolate 諗住試下
Double rich正好多
myprotein最平,咁第二平既係邊隻?
Thank you 巴打幫手開po
今日先發現 iherb 隻 musclepharm冇晒discunt
等你等咗好耐終於忍唔住
順手問下,有無人知POLY附近有咩鋪頭既飯餐係高蛋白質

諗食乜諗到頭痛
各位ching
想問下係咪有蛋白粉含消脂成分
小弟好似係網上見過,但唔確定
想問下大家如果沖完奶粉
水面果層有層油定唔知係乜黎,淺色一層野咁
有冇問題?因為以前都無,最近轉左新奶粉就咁
大家係咪都係喺iherb買?
唔記得講,myprotein 成粉shake 完勁撚多泡
Allmax on果啲搖得勁嘅都會有泡,但myprotein 真係誇到成寸厚,又難溶
買左個mous杯搖果陣會漏 dklm
試過shake完飲落成口粉
之前見人話有改善 睇來都係一樣
認真果寸泡真係好誇張
飲晒成杯都好似冇啖係液體咁
BC 做會員之後送份禮物大家揀左咩?
有咩揀?好耐冇喺bc買嘢,張印仔卡差一個印先有50蚊coupon
佢張list 好多野唔記得.佢話可以唔換住
留返之後先換都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞