whey乳清蛋白交流區(4)

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
用緊
見防污防臭 好似好過用膠
係tg搵唔到你喎
個杯口好細同埋又重,洗個陣要用刷去洗唔係嘅話隻手肥小小都卡住係中間
用緊 我都要特登去買個洗bb奶樽既刷去洗..不過百五蚊黎講真係抵 d料好實淨 同埋唔會流水 暫時覺得幾好
on 朱古力花生同double朱古力陣味差咁遠ge
朱古力花生勁貼,double朱古力正常勁多
Allmax飲到底好多泡 大概二,三啖,大家係咪都會放棄唔飲d泡?
on 朱古力花生同double朱古力陣味差咁遠ge
朱古力花生勁甜,double朱古力正常勁多
我飲緊myp都多泡 有時間就等多陣再飲埋佢
有冇巴打飲過戰神(Mars Whey)? 想問下味道點
之前買左隻evlution nutrition既double chocolate 分離乳清蛋白飲
飲幾次都痾
聽講好正,但望到個價錢真係不了,差唔多成十蚊包,窮撚飲唔起
我都係用緊myprotein,係就係有泡但都冇咁誇張
其實d unflavored isolate 會唔會好難飲 見好低卡
myprotein隻無味whey勁難飲
消脂成份即係唔做gym都消脂?
咁神奇
成日都聽大家講myp好多泡
有一日睇睇下youtube,睇到有條片話如果蛋白粉越多胺基酸就會越多泡? 即係多泡係咪好事黎?但我又見你地成日屌myp多泡
定其實 ”多泡” ”胺基酸” ”好” 三者毫無關係
有無師兄有研究?
就咁溝水好似飲坑渠水咁
有無清知scitech nutrtion zero sugar fat 隻isolate 點
去親邊間bc都話呢隻最靚
飲開on whey
2020年仲信d無科學根據嘅野
仲衰過d人話飲protein會生暗瘡
巴打vegan飲邊隻

好底屌
隻味伏唔伏

咁請問泡沫既形成係咩科學原理??點解有d whey咁多泡,有d whey無乜泡?? 請賜教

我係睇呢段片睇到既
https://youtu.be/eHQ9ME5yp9g
4:28開始

佢講既原理係蛋白質由胺基酸型成,而胺基酸接觸空氣會有泡沫產生
bcaa/eaa已經係胺基酸你shak完會唔會好似mp咁多泡?
shak完多泡=胺基酸含量高你叫班食開貴粉嘅人情何以堪
可能胺基酸接觸到空氣真係會起泡,但就唔係越多泡=越高胺基酸含量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞