[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區(38)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
重點係我又真係唔洗load 空氣我係黨鐵睇蘋果動都無嘢,咁當然啦八達通sim只係得某啲台有係真嘅,所以先有Samsung octopus 嘅出現,但係in general 手機八達通比起實體卡真係方便左
咁有手機八達通又唔代表要扔左張卡嘅咪擺係銀包做後備囉手機係多個途徑姐
見到你同個俾我封咗嘅user對話我已經知係邊條友

唔洗理個on9, 佢幾個月前已經不停同人嘈smart octopus冇用, 俾人圍屌咗一個post, 柒頭嚟
佢諗啲嘢真係好極端
用過 note 8 samsung octopus pay 覺得正係因為我張實卡擺卡片套隔塊薄皮都 doot 唔到 用電話 doot 未試過失敗
octopus sim 就唔知喇 所以我都好掛住個功能 希望有朝一日可支援 google pay
而家下下都要係卡片套攞張卡出黎 doot 都真係幾煩 有時懶左唔攞出黎 doot 又 doot 唔到 放工位搭車俾人眼超超都幾尷尬
PS: 卡片套得張八達通同身份證 用八達通卡同信用卡唔攞張卡出黎 doot 都係成日失敗
3字頭?
等一年後
想買大家可唔可以係any screen 用到ok Google?
我驚4千5我都忍唔住
我都係XZP未壞就換X1, 個相機同芒係兩個世界,真心早買早享受
之前去wilson比較過x1同x5一齊播youtube 1080HDR, X5個芒係光少少,但係講顏色同層次都係X1贏
Xperia 1 Google Assistant未有粵語揀…
部 note8 之前正常用左 1.5 年原廠差機差電, 唔差過夜, 有一日唔係用緊情況下舊電發大撐爆左部機, 攞去三叔維修佢話正常損耗, 所以我唔會再俾機會三叔
用過 IP4, IP6s 但用過 android 唔想再返轉頭
而家一路用緊 pixel 2 但想換機, 考慮緊 xperia 5
sony有battery care可以差過夜
我尋日朝早已經用緊啦喎
pixel 4真係麻麻...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞