[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區(38)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
屌,我想用s10+換x5

見到battery test話x5仲長氣d,手感又好d
xperia 1 sun mobile5千6百幾
舊客仔出機免一個月月費
有冇得諗??
衞訊出機好似差唔多價
mk華x影音出機有冇伏??
xperia 5手感真係好舒服等跌到四千頭就出
成個月人工

個圓點長期係度
有冇得清左佢?
我都係咁,清唔到,應該係bug
跟住就會話等埋IFA先買
我仲思考緊換note10+ 定x5
人哋樓價都低好多

如果要防水、映相、靚Mon,Sony Xperia1、Xperia5定三星Note 10/10+好? X1/X5渣上手個手感真係好好,但個指紋真係好擔心出事...
而家正正以上3個選擇、2間廠嘅指紋都各有問題
Sony直頭會壞到用唔到,三星用保護貼人人可以解鎖,三星好似可以用更新搞掂,而Sony要去TSO維修換件,換完可能會再壞。
你又用緊S10+ ?

唔知家陣Trade幾錢
samsung好似係用厚貼先有事, 唔知係咪講緊UV燈嗰隻
三星係軟件問題定硬件先天問題要遲d先知,但Sony 都叫做可以整不過煩d,我都心大心細Note 10+定X1,而家就係唔急,等多排睇吓事情發展先😩
我想知Xperia 5個指紋容唔容易壞,個人喜好都係Sony,三星真係放到最後無得揀先至算。
x5真係好好揸手
入去指紋個page反覆試下咩位會sense唔到
針對果d位再set過指紋
宜家秒解
冇事係有時候成功率會低到唔想用姐
再落去電話舖睇多次demo機
Xperia 5 真係最好渣手
好過note 10 / S10 / S10E
中國牌子/apple唔考慮所以無試
灰色唔多鍾意,但都好過黑色
因為黑色太平凡,買得SONY梗係玩色
隻紅色仲好J過藍色
但男人老狗用紅色又好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞