[罪大滔天]Sony Xperia集中討論區(38)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
大佬呀仲有3個月2020喇
可惜啲人只係信DXO mark, 唔會相信sony贏到蘋果
bro, what 7 u say?
Sony個問題真係相機使用體驗同hdr發動機制
其實用手動mode就強制HDR, 不過問題係每次入相機default都係auto mode
唔係所有場景都啱用hdr
今日試八達通sim
每次要重開 nfc
一齊report比google知比d壓力佢
巴打鏟左google pay再試下
我知道,但google pay我有用
盡量底制政府野,轉用外國野
巴打唔使咁嘅,要用p30果啲我就唔使問手動mode setting啦。

好耐以前Sony TW都有Xperia XZ影月光教學,手動mode setting step by step,用XZ都可以影到下圖咁。

咁你要外置長焦鏡喎
舊教學用8倍數碼變焦

Sony TW超級月亮活動有好多都係跟教學但改用外接長焦鏡而唔用數碼變焦就真嘅。上面果幅佢用數碼變焦影。
啱,HDR會影響整幅相個contrast。
Netflix終於更新左播到hdr10條list加番Xperia1
https://help.netflix.com/zh-tw/node/23939
Iphone 11主cmos同Xperia 5一樣
source?
Sony幾時係個相機UI同算法到爭氣啲
我都為咗張octopus sim剷咗google pay一斷時間
但都有時間唔中用唔到…
k700i用sony用到依家
想轉去i phone11pro
可能係蘋果無用盡個Bandwidth, 所以唔斷
我第一部電話都係k700i
第二部sony已經係xperia s
其實第一部係nokia 3310 之後先轉過去sony
你指 iphone 11 pro???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞