南亞手足有嘢講!

934 回覆
5075 Like 43 Dislike
其實可以既話最好講野有中英對照
better type it both in chinese and english for everything?
佢話唔識廣東話呀我幫你譯

Fuck off shitskin nigger.
當然,我吔不分種族、國籍,大家都係香港人。巴打絲打齊上齊落!
FIGHT FOR FREEDOM!
FREE HONG KONG!
光復香港
時代革命
用得twiter應該都係英文
就係唔想香港圍爐推鍵盤戰線出國際先用twitter
我都係因為咁先開始用
叫嘥南亞手足都開twitter啦
文宣組嘅infographic雖然中文圖多 但英文都唔少
This channel is established to provide updated situations in the city related HK protest for non-Chinese readers, to keep themselves safe

Info translated from existing Chinese channels .

only operates on weekends. Link: https://t.me/standwithHKlive
話南亞we connect嘅有錢去去London, Birmingham冇錢去深水埗睇下
推爆佢
twitter有#followbackhongkong
好易揾到同路人
同埋去美國senator account等都好易見到黃傘profile等 方便互follow
南亞巴絲 conncet!!
小弟最近都見solomanyue嘅tweet到有expats表示關注 想做多d野
開始左用twitter先自然慢慢connect
我就問多次你班南亞又唔學廣東話又自己一堆圍威喂同班支那人有咩分別?
其實如果可以幫手翻譯做英文,或者你哋用開嘅語言比文宣因爲做文宣有時未必英文太好,所以盡幫
是咪弱智
打緊仗問戰友做咩唔學中文 唔學就死撚開?
全世界講緊we connet 你就要disconnect?
可以幫手
戰友邊撚到友

仲有我依家講緊住喺香港嘅大部分有埋香港身分證嘅南亞人,如果唔肯適應香港文化廣東話都唔學嘅就死撚開。如果唔係我地不如大愛connect埋支那人好冇
發夢見過南亞巴走到好前&送物資
唔講其他 之前apple都影到太子南亞巴好撚勇
仲有連儂牆KO廢老嘅南亞巴
呢班你覺得係敵人?邊撚到戰友你都問得出?
有咩渠道可以一齊傾先
搵下融樂會?佢地係主要target 南亞朋友
可以搵佢地幫手翻譯文宣
Push
淨係利君雅屌鳩林鄭都有人版你睇啦
大佬都話學校比佢地既課程係冇統一設計
變左學校自己設計d 勁簡單既小學中文程度課程
又唔係個個跟得上 要就返唔同能力既人
佢地屋企又冇講中文既語境
掉設轉叫你去巴基斯坦學Urdu 又冇support 你都唔撚識啦係咪呀
香港人
推,we connect .
Block 柒佢 等佢自言自語冇引就會收聲
南亞手足同朋友用開咩app? 我哋開個同溫層群組吖
不如南亞手足組個Twitter 行動組帶返我哋轉頭 多英文垃撚圾,你哋出舖我哋like
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞