南亞手足有嘢講!

934 回覆
5075 Like 43 Dislike
早日清醒啦
樓豬 你要的文宣圖

大家都係香港人,一齊加油!
咁就係因為你地D港伯咸L濕鐘意D鄉音阿姐,
MEMEMORE結果連間公屋同個仔女都冇埋囉
你地係香港手足
中共, 你估好似你地思想仲停留係30-40年前咩,
咁你咁驚咪移民囉, 冇人縛住你架
Support
八國聯軍咁你班曱甴咪又可以睇下可以比邊個做殖民地統治囉?
恨到勒你, 第二世啦
push
要靠你翻譯俾佢哋聽
支持南亞巴絲
But in fact, it is a bit difficult for us to connect South-Asia bother/sister as an ordinary LIHKGer.

I suggest some of us could form a translation group to have some "Simple English" translation for the following promotion material, no matter is related to local events or BIG DREAM. Final output could then spread in TG/IG/Twitter etc.

拋磚引玉, 希望有文宣巴打絲打見到, 可以諗諗佢
兄分爬山 WE CONNECT
你覺得冇問題 咁點解你唔搬返大陸住香港咁亂快撚啲走啦
推推推
識講廣東話 識中文 無任歡迎
香港人唔係睇血統架 只要你熱愛呢個地方都係香港

呢個講法唔適用於話我地搞到佢收成期個
又話自己愛香港既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞