南亞手足有嘢講!

934 回覆
5075 Like 43 Dislike
其實你作為南亞c,係一個好好既橋樑,帶我地d信息俾佢地。
Yes
連儂牆要雙語
連登啲行動post有雙語都好
YES PLEASEEE, CAN I?!😍
有冇英文文宣組gp比我入😭
呢三個月以來我淨係搵到中文
中英對照文宣?
係咪即係要喺深水埗整南亞人文既連儂牆?

sorry真係唔知道其實佢哋係用緊乜嘢語言
多謝南亞手足咁有心,但係希望佢哋唔好再變色喇,一但變成深藍就如同絕症,救唔返
你哋整完我可以幫手貼

利申:街坊連儂牆維修
辛苦文宣!!!
YES SEE !!! I ain’t lying man ! 👅
想出嚟幫手嘅真係好撚多
我有叫佢哋用自己鄉下嘅文字寫連儂牆,

但原來好多都唔識寫
We connect
推呢個比樓主睇
呢個把打語氣已經算客氣
正如上邊好多人講咗 英文文宣絕對唔係冇
今時今日仲講緊搵唔到
只可以證明平時跟本冇融入呢個社會

希望樓主唔好大愛 好多人根本搵個借口當自己「都係好人個邊」
港豬就係咁 口就話點點點 叫佢出黎就唔知唔識唔做
呢個層面上相信有一部分樓主口中既黃絲南亞朋友都係港豬

利申 住大半世ssp 搬走咗依然受過唔識聽唔識講廣東話南亞人既氣 好想講dllm南亞_ 不過理討論 吞翻 sor 1999
我都好希望見到你地 知唔知其實見到你地係同一team 其實係幾安心
多一個好多 幫我地connect埋南亞裔
推,多謝
push
我都想講 始終人分好多類
自己local都大把廢老感化唔到 唯有盡做
年輕一輩:IG
老嘅一輩:FB

後生嘅因為好多都已經係淺黃底,just need little more 文宣approach佢哋。
但係上一輩,政府已經俾我哋更加快approach咗佢地,had turned them into part of them already.
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞