南亞手足有嘢講!

934 回覆
5075 Like 43 Dislike
多謝你花時間打尼篇野
有個小提議,南亞手足有冇ig fol下d反送中ac?
之前有d外國人問我香港發生咩事,
除左口述一次我都會直接比d警察打人既片佢地睇,
Pictures/ video speaks louder than words
There are some fb pages you can follow them for the updated news
For lihkg post, only small amount are translated in english you can check it on twitter or facebook,
we want the admin to setup a international channel for non-chinese readers
推 南亞絕對係one of us
土生土長唔識廣東話,同新移民冇分別
啲中文勁撚到
連儂牆要加設外語Corner
push
支持南亞真香港人
push
try this channel?
聽其他巴打講
佢有做即時翻譯

https://youtu.be/sRFRm1_GUps
應該要幫手起果啲收錢打人嘅藍亞人出泥,做無間道
可唔可以嗌你D朋友 唔好砍我地
Pish
樓主 sorry 我唔應該再騎劫你個post
但見到啲盲撐政府嘅人 真係忍唔過眼又要幫班年輕人發聲 而且可以推帖

第一點 6月初 香港二百萬 和平反送中遊行
全香港近750 萬人 超過4分之1 人口企出嚟 不足4分之3 無出嚟 無法得知政治立場 然後政府無視超過4分之1 香港人嘅訴求 繼續企硬
嘩 好似對班香港人棒頭當喝 原來和平表達係無用 因為中共早就綁架咗香港嘅民主 唔通香港人被奪走一國兩制嘅權利 都選擇唔反抗?

第二點 呢個更搞笑 首先我唔知你係邊度揾source 我當真先 你要先證明啲偉哥一定唔係佢自用 第二點 提供藥檢證明 or 班義士食藥嘅照片 一句話兩者差唔多時間發生 就話有直接關係 咁如果係我屋企揾到一大批口罩 就屈我係背後贊助示威者嘅大台?
第三點 呢個抗爭本身就無大台 你講果啲人物 只係企我哋果邊 大家都係獨立個體 你愛國或者愛港都係你嘅自由 唔會干涉大家 正如我哋都唔會叫人一定愛港 唔分種族 唔分國籍 一樣立場嘅人就係自己人
但我批評係中共高官要行愛國教育 但自己又唔以身作則 講誇張啲 如果一個國旗同一個家人跌落海 中國人仲會以選擇救國旗嘅人為傲
食屎啦 如果扔一個國旗落海 可以拯救一個人嘅生命 我多多都扔
你又唔知班南亞人成日話融入唔到香港 話香港人唔包容佢
大佬 黎左幾代都唔識廣東話 中文 仲衰過啲新移民蝗啦

咁點解你又屌啲蝗唔識廣東話?
你仲未明我意思
咁點解啲華人唔識英文過到去外國 過到幾代就識英文溝通到
但班南亞人係香港幾代都做唔到?
係咪有心融入社會顯而易見
好好笑咩?屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞