南亞手足有嘢講!

934 回覆
5075 Like 43 Dislike
你哋藍絲gp 都收到好多假新聞
睇到天使果單真係on99 求其揾過whatapps 截圖吹水 連fact check 都無 就係人都信
做盡所有抹黑示威者嘅行為
但黑警濫暴 亂打無辜市民 呢啲有哂影片就無人過問
正所謂黃藍係政見 黑白係良知 你唔企係示威者立場 無人會怪你 但如果有一日黑警打埋你家人 你就唔會怪當初無人幫你發聲

最仆街都係呢樣嘢 藍絲叫人愛國 無中國就無香港 咁你唔屌埋班中共高官親屬? 仔女攞哂外國國籍 笑死 連自己國家都信唔過 仲叫人愛國
我真係屌哂佢哋老豆老母
辛苦班五毛出力維穩 最後只係幫佢班官二代買法拉利 到今時今日仲未睇清民主嘅重要?
係,我可以話俾你聽絕對係
學語言需要環境,而主流環境係假定學生有一定中文知識或者認知,而好多南亞學生係無
屌你老母啲中文咁撚好,仲好過啲自稱香港人既大陸仔
你老母生你d 垃圾地獄都鬧緊你不孝啊廢柴 點解你老母當年唔打撚左你條 on9 仔啊 衝出黎柒 on99
算我block 你條垃圾 你單機
唔好打殘體
咁不如搵多啲識中文嘅南亞人
你哋自己搞個組織同佢哋解釋
其實我覺得你地要做嘅有一樣好重要
就係叫你地嘅朋友唔好再收錢打人
其實真心on 9
呢頭話撐我地 we connect
個頭就有班南亞人走出嚟收錢斬人
幫推
同埋好多謝你
We love you! And personally i consider u and ur community as Hongkongers.

Is there any way we can make a better connection with you guys?
會唔會做啲地區活動target南亞手足
令佢地多啲歸屬感之餘順便文宣佢地下次發夢
類似商場唱榮光(但南亞手足唔識中英應該難搞啲)樓主可以呢個方向諗下,target南亞手足,同時其他我地都可以參加,又可以跨越到語言障礙嘅活動
樓主 thank for supporting hk
不問出生 不問種族
只要真心為香港嘅話 大家都係香港人
We connect 香港人加油
多謝樓上咁多位巴絲提供英文文宣平台嘅link
屌你老母就真
Push
樓主叫你班朋友首先裝個Twitter connect 咗先
同埋你啲朋友講咩文
你地有冇人可以做翻譯?
Push
幫推
未爛未拆 咁樣入!
[制裁黨鐵] 低調跳閘方法 必定通關
https://lih.kg/1524993

每日任務:
1. 抵制支持「邪惡」「無良」的商店,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪,減少淘寶、減少八達通
2. 安全情況下跳閘,免費搭港鐵
3. 夜晚十點吶喊!!!
4. 做運動,身體健康,鬥長命
4. 每日一個post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit) #HongKongProtest
#FreeHongKong #HongKongProtests #Chinazi
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
5. 不要說推,試著copy and paste呢段嘢
6. 保持獨立思考,分析能力level up,抵抗fake news/ rumour

每星期任務:
1. 罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 做孝子救港,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 去連儂牆貼3張文宣

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股
2. MPF都買美股
3. 搵多幾個人參與
或者做唔足,但我會堅持到尾,Best effort,你呢?
Version 2019.09.06

[member]Anonymous Poll
t.me/Lihkgvote
不記名小調查
時事議題輕鬆
第一次見連登出現咁極品既藍絲
之前有人推過話叫連登出個英文台,連仔有冇睇到做野啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞