南亞手足有嘢講!

934 回覆
5075 Like 43 Dislike
Sorry bro, 學唔好中文呢個我哋認,唔推卸責任🙇🏻‍♀️
但係如果你真正去了解我哋,你就會知道我哋而家學校讀緊嘅Chinese Curriculum is rubbish,教育局呢幾十年都仲未去改良,一直任由呢一個loophole存在,我哋都係呢個垃圾政府體制嘅受害者⋯
推呀
港女世界第一
廣東話好好仲冇錯字添

試下自己開個tg gp?做香港南亞公海?
除咗連儂牆,你哋用咩social media 多?follow 開邊個account?有就比d link, 我哋會去個度宣傳下。
我直程係土生土長, 比你更加有良心, 所以更加唔想被人破壞家園國家,
本土港仔冇得好講, 亦唔知佢地咩心態,
但老實講, 更加唔想你地外國人有份參與,
已經有美國金主入侵, 係暴動現場教路,
而家加埋你地南亞, 真係唔該你地係屋企休息下,
有D野唔想咁講, 但你又迫我講,
你知你地南亞同鄉特別難民果咋人幾咁麻煩凶狠,
油尖旺元朗深水埗邊度未犯過事,
真係夠勒, 之前我冇出聲, 而家要同你地D人講,
唔好多乜事, 理返關心返自己國家既事, 你地有得係香港搵食好過好多同鄉,
唔知頭唔知路, 背後發生好多野你又唔知, 廣東話/中文又唔多識, 資源又少, 節外生枝, 唔該你地唔好好阻住煩上加煩.
同樣係外國人, 香港住既其他外國人如日本人等, 佢地唔會好似你地咁.
南亞絲
Push
樓豬唔洗理呢個人
五毛黎
thanks
執吓字母先上嚟勸退人喇 五毛
暴你老母啊
可以搵文宣組組職專做英文的文宣,確保發佈訊息時有 1/3 係英文版,另外新聞都可能定期要做 Translation
大大力撐UST
Push
Use English Mun Suen
你會唔會係一個合適既人選? 又係南亞手足又識中文又有南亞溝通channel?
TG有外國用文宣

t.me/hkstandstrong_promo_int
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞