『薪火post』BNO續期資訊(60) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
certificate of naturalisation as a British Dependent Territories citizen,呢個係咪BDTC,係咪唔得
Occupation requires係咪真係咁重要
因為據知HMPO 基本上只有Liverpool 處理BNO 及其他英國護照嘅申請及續領,所以好奇一問。
希望你早日拎到護照
師兄有無嗰地址?
呢個:
https://www.nidirect.gov.uk/contacts/contacts-az/her-majestys-passport-office-northern-ireland-regional-office

HM Passport Office
INT-E
PEX *** *** ****
Ground Floor
Law Society House
90-106 Victoria Street
Belfast
BT1 3GN
UK
我自問都係老坑,都覺得正常香港土生土長老坑唔應該咁膠,成長於用筆寫字更唔會用錯個吾字 (最少我長輩同平輩當中近乎冇見過),係反而年青一兩代開始,成長於網絡年代,習慣用電腦/手機打字反而好多都喜歡用個吾字,所以幾乎肯定條友係假膠玩野...
我係收到新BNO第五日至收到第二個DHL waybill數碼,再兩日後至收到supporting documents同舊BNO。
我係收到新BNO第五日至收到第二個DHL waybill碼,再兩日後至收到supporting documents同舊BNO。
咦,好罕有。巴打住英國或愛爾蘭?
要面子申請BNO做咩 又唔係BC
完全冇關!住日本
人喺英國直接親身去HMPO比貴啲用特快三個鐘頭有新BNO
我住EU入面 叫我寄durham
希望無liverpool 咁多申請
希望你都快啲搞掂!
我奥地利都係Liverpool
好的·,唔該師兄

佢咁寫係咪即係父母出世紙同結婚證明書都要交正本?
有咩比咩
我比左彩色影印
見工個人資料填chinese定british
12/9話passport printed and sent但今日仲未收到DHL email
Thai
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞