『薪火post』BNO續期資訊(60) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
咁可能要等多一兩日先有
唔會咁快架,佢係比DX delivery再轉DHL
我9月5號printed and sent,都係9月9號先收到DHL SMS
去泰國,我用bno,比個特區frd笑鳩我

佢用express 通道掃一掃就過左關,我要等成粒鐘

新passport同舊嘅連文件一次過返晒黎,裏面好靚好感動呀
係?我見有d人第二日就收到
我係睇 I changed my name another way
雖然我無比改名契,但我有比多幾封信 (銀行信+政府信 正本)去證明自己個名只係多左個英文名
係呀,我係9月9號先收SMS,9月11號送到,
所以等多幾日,應該就會收到DHL SMS架啦
中國人係有特別通道
好,唔該哂絲打
唔洗客氣
由HM 話 print out 到DHL香港,大約幾耐?
以為尋日排隊審批印發一日搞掂,今日會收到另一個sms
點知到宜家都未有sms
薪火post 60留名
究竟薪火post出到幾多時
我既BNO先會approve
我10/9 printed and sent 但到依家都無dhl sms

2號既終於批
一齊等下啦 我都有仲啲文件未返嚟
見到上面有人一次過文件+新bno返齊嚟好葡萄
巴打係LOST CASE 定 RENEW
我係11:30am入隊 希望快啲有好消息
點解有兩個既, 巴打父母係BC?
當係啦 佢話within 7 work days急又唔急既 因為都無假無錢
27/8 received
29/8 joined queue
7/9 approved
今日終於收到新passport
依家就等佢寄返其他docs比我

舊BNO過左期17年
因為我issuing authority 揀錯左第一個
所以淨係需要交
舊BNO + 身份證copy + 住址證明 + 副簽
特衰就寄左正本
原本有心理準備佢會叫我補父母資料
不過好彩順利approved
可能係因為有舊BNO會鬆手d

話說我DHL收件人都係T CHAN 咁
但係冇比DHL彈返轉頭
可能係因為我改左locker收?
唔關事呀應該,我都係改咗locker收,都係比佢彈返轉頭
你咩CASE
巴打衰乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞