『薪火post』BNO續期資訊(60) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
終於話收到了 等到頸都長埋 一度以為寄失唔見左
6/9入q, 都係咩都冇
即係淨係寫HMPO地址? 唔洗寫INT-E-FTA/INT-F 同PEX xxx xxx xxxx?
唔寫PEX點入電腦
有2個PEX number 2個人想一齊寄
兩個都要寫
唔該巴打
我問左uk果邊,佢話仲係underreview, 叫我等下,佢話有d人快有d人慢要睇返隻case。
可能我當年係child include, 當係1st passport 要耐d掛,心急死我

2-sep join q既手足咩情況?
等到頸都長終於approved

利申 幫屋企人續,舊bno過期18年
只交左最低消費果幾樣野
舊bno
身分證彩印
廁板彩印
中銀住址證明(成份得個中銀logo同地址寫英文)

要求副簽,但無簽俾佢
亦無寫信解釋點解其他文件無
老母老豆搵左同一個,但佢唔識我,所以我自己另外搵左朋友簽
加油耐心等待
愈睇愈覺 有啲九唔搭八
我仲認真咗答佢
入曬之後都唔知會點
HMPO 果到 on hold 想快都無用
我同你一樣,揀一地址寄去。

另外請參考:
https://www.passport.service.gov.uk/help/multiple-documents-guidance
巴打收到通知,遞交申請要寄去Belfast?
想請問有冇師兄申請成功後淨係收到一個DHL郵件或得一個Track Code?
之後你地點做?
你收到BNO都未收到文件先WEBCHAT
等吓啦, 可能差幾日甚至一星期
好的,因為見好多人都話會一次過收哂兩份或者有哂兩個DHL Track Code,唔該哂
等幾日,我都等幾日先收唒2個code
想問俾父母資料,一個俾出世紙一個俾naturalisation or registration certificate可唔可以?
Yes... 網上 form 填完就叫我寄document 去 Belfast。喺度爬 post 先知個個 Liverpool。唔知有乜唔同,有可能係我唔喺香港都唔定。其他應該冇乜特別
父母有咩俾咩
佢有寫兩樣都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞