『薪火post』BNO續期資訊(60) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
9號delivered
我都係
打把冇副署都得
你係9號幾點delivered嫁
記得有d人係10點幾 有d人話1230
我係1230 想知係咪同一批
岩岩係咁keep住refresh都無
我係09:18 delivered
留明
2/9 joined queue
14/9 approved
我同老豆老母一齊apply,寄同一個信封,全部過期15年
齊哂舊BNO 同副簽
但無交grandparents‘ doc都批哂
上個月28號入Q, 終於都 approved 咗喇!!!
咁多巴絲兩日就批有啲擔心。
My case : 純 renew 不過加英文名。唔駛副簽。交舊 BNO ,特衰全彩印,身份證彩印,公司信(證明我有用英文名),車牌
不過唔知點解叫唔係叫我寄 Liverpool 而係 Belfast。
老人家吾識英文架.如果又講吾該,又怕再比人揾老母,呵呵.心領啦!
其實人哋唔係老母你講唔該
係老母你打個「吾」字
「唔」就「唔」啦 「吾」乜嘢

你不如真係揾你兩個仔幫你搞啦
唔使俾錢揾外人幫手

其實你而家做到邊個步驟有問題?
之前有巴打答咗你無副簽就寫信解釋

仲未轉
算喇
佢可以講吾該
我可以講吾你老母
幫到就幫 幫唔到就算喇
我都岩岩收到email話收到
嚇死人
我係1230呀 岩岩收到message 話收到了
星期六日係咪都休息的?
我見佢聯絡方法係一至日只係六日時間會短D
定係呢兩日唔駛去望佢個STATUS有冇轉?
唔識英文學人攞bno
月經問題....
副簽ZIP CODE HK 係寫000000
是嗎???
我今日都收到佢msg話收到document
所以我諗星期六都會轉status
只要吾為我自己,系幫二個仔,佢地都忙,咁我先了解下攞,已經照你教架起網上報左失啦,而家最麻煩系揾吾到人簽副簽,揾過鄺神佢都幫吾到我.
我都唔理佢幾耐做到
我想佢比我知佢收到就OK
我星期四已經MARK左送到不過當局仲未MARK到我RECEIVED
PAPER FORM
其實職業好廣泛只係方唔方便問出聲
就算舊同學都可以有一大堆人MATCH到
但始終要影印埋當時人既護照頁係難開口既
yes ....
巴打你個份批左未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞