『薪火post』BNO續期資訊(60) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
咁你bno個sms同文件個sms呢兩個中間格開咗幾多日?
你係揀dropped a first name嗰個option定I changed my name another way去睇交咩文件?
應該呢兩日有架喇
我要錢 岩講到一半cut咗 要比錢由頭再講過加打過
個男人講得好撚快 唔係好明 係咪會send email 比我加寄過比我
一日,BNO DHL SMS 9月9號,文件9月10號
今日DHL真係遲大到,岩岩七點半先送返文件黎
咁好 新bno已經到手, 但係文件連個sms都未收到
睇嚟要等多幾日
你上去skype個網揀左plan先
我9月10話printed and sent
今日仲未收到dhl sms
等咗成個月,終於收到本新passport
我lost case..唔太樂觀
BC & BNO
冇 HKPIC
係啊,今年先轉BC
想問有無人試過HMPO寄返嘢返黎既時候見到DHL個status轉咗做退回寄件人?我webchat問過,HMPO又叫我問DX,佢地話DX先係個shipper,但DX個邊又無覆我
HMPO寫錯名
等待
我直頭比咗$38 唔識用Skype
五號join queue 但仲未approve
同我一樣呀 你dhl收件人係咪無寫你全名
我打唔打佢條line好呀?定等佢自己會寄返返黎?
等吓喇
DHL個邊話有可能係個名問題,但我唔知佢再寄會唔會再通知我,因為我係locker收件
等唔緊要,我怕失蹤咋
佢有個1個月free plan㗎
可能要website搞

btw

尋晚打 頭先先有 唔洗太擔心
今日終於收齊唒所有野,完成左成個BNO續領,總結下個流程
我係8月22號晚上網交表,8月29號係DHL寄出去(郵費$428+保險$60)
份件就9月1號到左UK同簽收左,9月5號HMPO先Update documents received
好好彩同日就批埋印埋Send埋
9月11號收到新BNO,9月12號收埋文件,所有正本安全歸來
再講多次我交左咩文件過去:

希望其他巴絲打都盡快續到BNO
係呢到再次多謝薪火post提供BNO續領既資訊
咁就好喇 好後悔寄咗本特區passport過去
下個月去旅行無passport唔知點算
對準政權 遍地開花

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞