『薪火post』BNO續期資訊(60) 先睇頭POST同DOC後先問問題

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
原來咁多人都俾人hold 左
我早排收到新bno
但舊個本本身今日寄黎都hold
仲諗住放假可以自己收件
我諗就應該無特別,國會又休緊會,有幾大動作應該都唔會依家做。
會唔會之前出左既其實都有問題
本嚟今日收到,去DHL website一check,扣住咗,今日冇得收
9UP
預先出左通告BNO 升級做BOTC
但係未到期告佈 員工又ON99跟住印
唔急,本特衰護照到出年7月嘅,要用仲用到,係阻住申請開CS international 股票戶口,冇BNO唔得
真係好唔好睬
Who is 世柒? 佢話用嚟收集數據咋喎
申請完BnO 佢要我比老豆老母d 出世紙證明,結婚證明書

我老母無出世紙 (大陸出世)點搞

結婚證明書係內地出,如果比佢就要比翻譯。係咪一定要比翻譯公司做?
DHL話係領事館通知佢hold ,會唔會打去問領事館會有答案呢?
巴打, 父母出世紙 結婚證書 呢個你洗唔洗比翻譯?

開始有d擔心...
見到好多巴打9月3號 joined, 9月6日已經approved and printed....
係咪真係因為我揀左UKPA/UKPS/HMPO,所以咁耐
你即場叫佢del呀嘛
Application history
Joined processing queue 11:45am on 22 August 2019
Documents received 10:55am on 22 August 2019
等多幾日啦 我27號入q 到10號先approve
我一樣簡錯都approved
就算依家approved 都有排未有得拎
Hmpo唔知搞咩hold起哂所有派送中既bno
岩岩由on hold轉返Processed at HONG KONG - HONG KONG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞